Annonce

Annonce

Brev:

Bliver aldrig rigtig færdig med at bøvse


6. april 2013

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Bliver aldrig rigtig færdig med at bøvse

Hej Helen.

Har fulgt med på sidelinjen et par måneder, og nu er det tid at stille et spørgsmål.

Min datter er 3,5 mdr. og døjer utrolig meget med bøvser/prutter. Hun bøvser rigtig godt efter måltidet (måske knap så godt om natten), men om dagen vågner hun altid efter 40 min, for at komme af med endnu en bøvs. Hun skifter jo søvnfase her og 'opdager' nok derfor, at der er noget på 'tværs'? Hun sover i barnevognen, svøbt i Miracle Blanket og derefter Voksi, indtil bøvsen kommer. Hun vågner med et skrig, bliver taget op på skulderen, kommer af med bøvsen og kommer derefter i slyngevuggen, da hun efterfølgende sover meget uroligt. Det er i øvrigt meget kendetegnende for hende og har altid været det.

Bøvsen er der uanset om hun bliver lagt lige efter mad eller 2 timer efter. Bliver hun først puttet et godt stykke tid efter måltidet, kommer hun ofte af med flere bøvser. Hun leger på sit aktivitetstæppe på ryggen og maven. Når hun bliver utilfreds, tager jeg hende op, og så kommer der ofte en bøvs. Men til trods for gode bøvser efter måltidet og endnu flere under leg, er der stadig en på tværs efter de 40 min. Og sågar efter hele hendes lur - altså op til 4 timer efter måltid!

Om natten er det lidt bedre, da hun først vågner efter 1,5-2 timer. Hun kan af og til præstere at sove de første 3-4 timer uden opvågning, men derefter er den sikker. Hun kan holdes lidt hen med jævne skub til vuggen (5-10 min.s mellemrum kan holde hende hen en times tid), men har fundet ud af, at jeg lige så godt kan tage hende op med det samme og få det 'overstået' - hun skriger afsindigt, indtil bøvs eller prut er klaret.

Om natten er det oftere prutter end bøvser, der generer hende, men uroen er den samme og ikke mindst skrigeriet, indtil ubehaget er væk.

Hun har ...


Annonce

... udelukkende fået flaske fra hun var 2 mdr. og har fået afføringsmiddel lige siden mere eller mindre. Hun startede på Lactulose, men er nu på Movicol Junior, da det andet gav hende om muligt endnu mere luft i maven. Hun har afføring een gang i døgnet.

Hun får Nan Ha 1; har forsøgt mig med Grøn Allomin, men har vist ikke været tålmodig nok - måske den kan sætte mere gang i hendes mave, så hun kan komme af med luften via prutter uden at blive ked af det? (Hun er ikke ked af det ved afføring). Hun spiser ca. hver 4. time 160 ml. (stor pige på 7,7 kg).

Vi har prøvet forskellige anti-kolik sutteflasker (Avent, Medela, Born Free og MAM), hvoraf sidstnævnte fungerer bedst for os. Jeg har egentlig ikke indtryk af, at hun sluger specielt meget luft - suger godt og effektivt, slipper sjældent suttehovedet osv., men noget må der jo komme ned.

Vi sidder så oprejst som muligt med hende, har hævet hendes hovedende i barnevognen (ellers sover hun i slyngevugge), bøvser hende godt af i forskellige stillinger efter måltid, og her kommer der ofte gode 'mande-bøvser'.
Mylicondråber og kiropraktor er afprøvet uden effekt. I næste uge prøver vi kraniosakral og zoneterapi.

I de første 3 mdr. har hun nok gået under betegnelsen High Need Baby, men de sidste par uger synes jeg faktisk, nogle ting er blevet nemmere. Så som at putte hende om dagen: det foregår næsten uden skrigeri nu, og hun skal heller ikke hoppes nær så kraftigt som tidligere for at falde til ro. Indimellem kan hun vugges i søvn i barnevognen og ikke længere i mine arme på pilatesbold, så måske hun 'bare' har haft kolik!? :)

Men helt væk er maveproblemerne som sagt ikke. Er der andet vi kan gøre? Eller har hun et meget umodent tarmsystem, der skal have tid til at modnes?

Med venlig hilsen
en træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce