Svar: Spise hele kødstykker
Hej med dig
De fleste børn har svært ved at spise kød i stykker og det går lettest med hakket kød og dermed retter, hvori der indgår hakket kød. Det kan være kødsovs, millionbøf, lasagne, forskellige risretter, frikadeller, farsbrød osv.
Kød i stykker skal være kogt rigtig godt mørt, hvis mindre børn skal have en chance for at tygge det eller det skal være skåret meget småt og tyndt. Kogt hamburgerryg eller skinke, som kan skæres i små tern, vil mange børn fra 10 måneders alderen ofte godt kunne spise og det kan være en måde at øve pincetgreb på. Hvis du laver en gryderet, hvori der indgår små kødstykker og stykker af pølser, så vil barnet ofte foretrække pølserne og de vil være langt lettere at spise - og det er også okay. En gryderet med kød, der har stået i sovs og kogt i et par timer, vil mindre børn ofte også kunne tygge ...
... sig igennem og de vil ofte elske sovsen ...
Forskellige stykker af pålæg, som er tyndt skåret. Det kan være kylling, kalkun, skinke, hambugerryg og lignende lyst pålæg, vil mange børn også kunne spise i 10 måneders alderen. Ofte piller de pålægget af brødet og spiser det hver for sig.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvorvidt jeres datter vil kunne trygge sig igennem lidt mørbrad eller snitzel må komme an på en prøve ... :)
Genrelt er det godt, hvis I andre spiser kød og hvis det indgår som en naturlig del af familiens mad. Når hun ser at I spiser det, så spejler hun sig i jer og lærer af det hun ser. At storebror ikke er den store kødspiser vil måske påvirke hende - men det kan påvirke i begge retninger, så hun måske vil gøre som ham eller modsat, bestemt ikke vil være som ham - det må tiden vise.
Håber ovenstående hjælper lidt videre, fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.