Svar: Flytning af spisetidspunkter
Kære H
Tak for dit brev :)
Mange børn vil naturligt når de får flaske, have en rytme, hvor de spiser, når de vågner og ikke før de bliver puttet - og det er okay, det skal de have lov til. Dette ændrer sig naturligt stille og roligt i takt med at de bliver ældre og begynder med lidt skemad og på den måde arbejder tiden for jer :)
Når jeres lille pige kommer rigtigt igang med skemaden, så vil det være rigtig godt at arbejde på en rytme, hvor hun får skemad, når hun vågner, sammen med vand af kop og så tilbydes flaske inden hun skal sove. På den måde får hun begge dele og mælk bliver en naturlig del af hendes putteritual.
Når hun ikke får skemad, så kan I gøre det, at hun får flaske, når hun vågner og virker sulten og parat til det. Hvis hun er vågen i et par timer, så må I gerne give hende lidt flaske igen at sove på - hvis hun kun er vågen kortvarigt, så vil hun sandsynligvis falde i søvn uden at få flaske først. Nogle gange vil det også være sådan at hun måske får flaske midt imellem hun er vågnet og inden hun puttes igen og det vil være helt okay.
Det er naturligt at hun vil sove længere lure, hvis hun får flaske inden hun puttes, fordi der vil gå længere tid, før hun vågner op og er sulten ... modsat, vil det jo også være sådan, at hvis hun tager en lang lur på 2-3 timer, så vil hun naturligt være ...
... sulten, når hun vågner op, og kan ikke vente med at få flaske til hun så skal sove igen. I er lige nu nødt til at prøve at være lidt fleksible omkring hendes behov for mælk og rytme - igen, så arbejder tiden for jer :)
Jeg vil gerne give jer et bud på en dagsplan, som jeg tænker den kan se ud. I fortæller at hun ofte får morgenmad og også mad kl 15 - jeg vil foreslå at hendes måltider ligger tættere på de tidspunkter, hvor I selv spiser, så hun på sigt kommer til at spise samtidig med jer og naturligt også får samme mad som I selv spiser.
Mit forslag til en dagsplan med to måltider skemad ser således ud:
Tidlig morgen 06: Flaske og sover videre
Formiddag 9: Flaske og puttes til formiddagslur
Frokost 11: Tilbydes en lille smule grød, evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur kl ca 13
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Eftermiddag 16.30: Flaske og sover dagens 3. lur
Aften 18: Tilbydes en lille smule grøntsagsmos, vand af kop.
Flaske og puttes til natten ca kl 20 - tidspunktet kan dog variere efter hvor lang den 3. lur er og hvor sent den ligger.
Sen aften 23-24: Flaske
Midt nat 03: Flaske
Jeg håber at ovenstående tanker og plan for dagen hjælper lidt videre på vej og giver lidt idé om, hvordan I både får plads til skemaden og flaskere inden putning :)
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.