Svar: Vil ikke tage sutteflaske
Kære Pernille
Tak for dit brev og velkommen til - og tilykke med den lille dreng :)
Det kan være rigtig svært at vænne jeres dreng til flaske, med den alder han har, for han er så bevidst nu, at han meget sandsynligt vil vælge den ægte vare, hvilket man jo heller ikke kan fortænke ham i ...
Men hvis du gerne vil give ham flaske, så er der lidt forskellige ting du kan overveje og også ting du kan gøre :)
For det første er der sutteteknikken. Der er meget stor forskel på hvordan man dier på et bryst og hvordan man dier af en flaske og mange børn kan naturligt ikke finde ud af begge dele. Hvis han bruger sut, så kan det nogle gange hjælpe, at finde en flaskesut, der ligner suttten i faconen, så er sutteteknikken noget han kender.
Nogle familier har held ved at bruge en elastisk flaskesut fra Pigeon. For andre fungerer det bedre med en NUK sut i naturgummi, flad og med ventil. Og andre har glæde af at bruge Calma fra Medela - I må prøve jer frem.
Udover sutteteknikken, så kan det også handle om smagen. Modermælkserstatning smager ikke ligeså sødt som modermælk og måske kan han ikke lide smagen af den mælk I giver ham. Hvis I har prøvet med de syrnede produkter eller produkter med hydrolyceret protein, så smager disse ofte mere surt og almindelig modermælkserstatning type 1 kunne ...
... være et forsøg værd.
Men ellers vil det ofte være en god idé, hvis du kan malke ud og give ham din mælk på flaske. Så kender han smagen og vil måske tage mod og die, fordi han så er mere tryg ved, hvad du giver ham.
Nogle gange kan man også prøve med vand i sutteflasken, for at se om det er smagen eller teknikken han har svært ved. Lidt sukker i vandet eller i modermælkserstatingen kan også være et forsøg værd (1 tsk i 100 ml) og så skal det trappes ud stille og roligt, så han lærer at drikke det uden at du skal tilsætte sukker. Men igen kan det nogle gange give lidt idé om, hvorvidt det er smagen eller sutteteknikken han har svært ved.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er herudover rigtig fint at I prøver at give ham mælk begge to, ligesom det er fint at forsøge på forskellige tidspunkter af døgnet, for at se om han er mere modtagelig på nogle tidspunkter end på andre ....
Hvis han ikke lærer at tage flaske, så må du amme ham og lige nu kan det være rigtig godt at amme ham to gange imellem hver lur - f.eks. amme fra det ene bryst, når han vågner og derefter lege, tumle, være aktive og skifte ham og så amme fra modsatte bryst før du putter ham igen. På den måde kan du fylde ham lidt ekstra op i løbet af dagen og udskyde behovet for skemad lidt :)
Håber ovenstående hjælper lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.