Brev:
Putning om aftenen - 20 mdr.
Hejsa Helen
Vi er dybt frustrerede over flere ting, men vi prøver at dele det op i flere breve til dig. Her er tredie brev omkring putning.
Vi har tidligere haft enorme problemer med at putte ham, hvor vi bar ham på skulderen mellem 45 min - 1½ time førend han sov, hvor vi prøvede op-ned metode osv uden held.
I vuggestuen er han begyndt at sove på madras og han søger selv madrassen og bliver liggende og sover, når de putter ham. Vi er helt sikre på, at det har hjulpet på vores putning herhjemme om aftenen.
Vores største ønske er at han ligesom i vuggestuen kan blive lagt i sin egen seng i vågen tilstand og så selv falder i søvn samt at han er ligeglad om mor eller far kommer om natten, hvis han vågner for at få ham til ro igen.
Nu foregår det således:
Far gør ham natklar med spray, tandbørstning, natble, nattøj osv mellem kl. 19.30 og 20 ca. Herefter kommer han ned i sin sovepose og ind på værelset. Vi har en lænestol på hans værelse, hvor mor sidder og læser historie for ham samt taler om dyr mv., som der er billeder af på væggen. Han falder til ro og sover indenfor ½ time. Så bærer far ham i ...
... seng.
Hvis han vågner om natten og far går ind til ham for at tilbyde ham vand og få ham til ro igen, flipper han fuldstændig ud og græder indtil mor kommer eller han må komme med ind i vores seng. Hvis mor kommer derind peger han enten mod soveværelset, river i blusen for at komme til brystet (mor siger nej) og vi sætter os i lænestolen igen. Her kan vi sidde 10 min eller 2 timer førend han sover igen. Vi har prøvet at far bærer ham og trøster ham, trods hans raseri, men det kan vare fx. 1½-2 timer førend han græder sig selv i søvn på fars skulder. Hvis mor kommer ind går der ca. 10 sekunder så stopper ham med at græde.
Det er rigtig hårdt for mor, at far ikke kan hjælpe til om natten især.
Der har tidligere været en periode, hvor det kun var far der duede og mor absolut ikke kunne hjælp til om natten eller med putning.
Hvordan får vi ham til at sove helt i egen seng, hvor vi kan lægge ham i sengen i vågen tilstand og så også sove videre, når han om natten vågner ikke søger sin mor mere?
Vi tager med kyshånd imod alle dine gode råd.
Tusinde tak.
Med venlig hilsen
de frustrerede forældre til Lucas
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!