Brev:
Raserianfald - 20 mdr.
Hejsa Helen
Vi er dybt frustrerede over flere ting, men vi prøver at dele det op i flere breve til dig. Her er andet brev omkring raserianfald.
Lucas er særdeles i trodsalderen med sine 20 mdr.
Han vil gerne så mange ting, men der er mange ting han ikke kan eller må. Han begynder ofte at græde og blive sur.
Hvis Lucas vil ud og lege, men vi ikke vil det nu, så kan han finde på at lægge sig på jorden og banke hovedet ned i jorden uanset om det er trægulv, stengulv eller andet. Han har derfor tit blå mærker i panden og vi er bange for at hans hoved tager skade.
Vi har prøvet at tale ham til ro, at tage ham op eller at komme vores hånd ind under hans hoved. Han er stadig lige vred.
Hvis han vil se fjernsyn, men vi mener, at han ikke skal, så kan han kaste sig ned igen, rive eller slå os samt finde på at rive i vores hår. Det gælder også alle andre lege han vil, hvor vi mener nej.
Hvis Lucas står og hamrer fx. på duplo klodser, siger far til ham, ”du må gerne slå med hammeren, men hvis du slår på duploklodserne kan de gå i stykker”. Så bliver Lucas sur/ked/frustreret og kaster med alting.
Vi prøver at sige ”stop, det gør ondt på mor” osv. når han river mig i håret, men vi føler at han ligeså godt kunne få beskeden på kinesisk, da han ikke reagerer. Han sætter et stort smil op de fleste gange. Han kan også godt finde på at være sur fortsat og stadig rive, bide, slå osv.
Hvis han er sur og far tager ham op, så går det som regel mere galt, men hvis mor tager over, så falder han til ro.
Desuden er far og mor uenige om tilgangen til det. Far kan finde på at råbe ...
... meget højt ”stop” (især hvis Lucas bider/river), mens mor siger: ”Jeg kan godt forstå at du bliver sur, du vil gerne ud for at lege, men det skal vi ikke nu, skal vi ikke hellere lege med .....”
Det er et mareridt at skifte ble på ham pt. Han bliver så vred. I vuggestuen har vi set, hvor stille han ligger og hyggesnakker med sig selv og personalet, men herhjemme sparker, river, slår han osv. Vi har prøvet at tale roligt til ham, at sige stop med fast stemme og at holde ham fast. Vi har prøvet at vente 5 minutter med at skifte ham. Vi gør meget ud af at inddrage ham i det enten ved at lade ham holde bleen, vaskeklud osv, men ofte tager ham det og smider det langt væk. Når han først har fået bleen af og er blevet tøret, så falder han lidt til ro, men vi har jo så haft kampen med ham forinden. Øv.
Han har astmatisk bronkitis og vi giver ham brun spray morgen og aften samt den blå sjældent (ved behov). Han har i perioder nægtet at få den, hvor han nærmest kæmper for sit liv for at undgå den. Han raller meget, hvis han ikke får den, så han skal jo have den.
Han har i perioder været lige så sur, når vi skulle børste tænder på ham. Han lukkede munden, bed i tandbørsten, bed os i fingeren, rev os, sparkede osv. Vi har prøvet tælle ned fra fx. 3 og siger 3, 2, 1 eller at synge for ham eller forklare, at han nu får børstet tænder, men han er bare sur. Det går efterhånden ok når far gør det.
Hvordan skal vi blive bedre til at håndtere hans anfald, så vi minimerer dem? Kan vi helt undgå dem – det ville jo være rart for alle parter.
Med venlig hilsen
de frustrerede forældre til Lucas
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.