Annonce

Annonce

Svar: Indkøring i vuggestue


4. marts 2013

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære mor

Tak for dit brev :)

Jeg er ikke helt klar over, hvordan det foregår når I rejser og jeg er derfor i tvivl om hvorfor din datter skal i vuggestue. Er det meningen, at du skal begynde at arbejde inden for kort tid, så din datter skal i vuggestuen - om hun vil det eller ej? Eller er det fordi du tænker, at hun bedre vil kunne blive stimuleret der, end hun vil kunne derhjemme, hvorfor du vælger at sende hende af sted? Jeg spørger fordi det måske ville være bedre, hvis hun kunne være hjemme hos dig - modsat, så kan det jo være nødvendigt med vuggestuen, og så skal hun jo lære det ...

Hvis hun skal af sted i vuggestue, så vil jeg anbefale at du prøver at være der sammen med hende. At du lige nu prioriterer at bruge nogle timer sammen med hende hver dag. Hun spejler sig i dig og de signaler du sender og lige nu er alt utrygt og nyt. Hvis hun kan se at du er rolig, hvis hun mærker at du slapper af, smiler og snakker med de andre børn og voksne, at du er helt tryg og glad ved stedet og ved de andre, så vil hun naturligt kunne spejle sig i dette og derfor også selv blive mere tryg.

Hun vil starte med at sidde hos dig og det vil være vigtigt for hende at have sin trygge base hos sig. Og i takt med at hun mærker at du er der, at du ikke forlader hende og lader hende være alene i alt det nye, så vil hun naturligt turde sidde lidt ved dine fødder, vil ture tage kontakt ...


Annonce

... til de andre børn og vokse og stille og roligt turde bevæge sig lidt rundt på egen hånd. Hun vil se på dig, komme tilbage til dig, lige skulle have et knus, tankes op og mærke at du er der, og du skal opmuntrer hende og signalere at det er helt okay "jeg er lige her skat", så hun stille og roligt tør være der og forstår at det er okay.

Når du mærker at hun er helt tryg ved situationen og begynder at kunne kommunikere med de andre, når du mærker at de andre voksne kan henvende sig til hende uden at hun bliver ked af det osv. så kan I begynde at øve at du går fra hende. Men først skal I være der, hun skal se og opleve at det er okay, at du er tryg og at hun således kan være tryg. I skal spise sammen med de andre børn, I skal lege og snakke med de andre børn og vokse, deltage i hverdagen sammen, og hun skal opleve at det er hyggeligt og trygt - netop fordi du er der.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er i forvejen meget stressende for børn at starte i institution og jeres datter skal ud over at vænne sig til institutionslivet også vænne sig til et helt nyt land, nyt sprog, nye og anderledes rutiner. Det er naturligt rigtig hårdt for hende og hun kan kun vise dig, hvor hårdt det er, ved at klynge sig til dig - du er det sikre, den faste base i alt det nye og ukendte og det er helt naturligt at hun vil have dig og kun dig :)

Jeg håber at ovenstående tanker hjælper lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce