Svar: Søskendejalousi og puttes af mor
Kære Rikke
Tak for dit brev :)
Det er rigtig dejligt at høre, at det går bedre og at jeres datter nyder at se billeder af sig selv som baby og høre historier om det :)
I forhold til putning om aftenen, så er det vigtigt ikke at gøre dette til en kamp og det er synd for hende, hvis hun skal falde i søvn grædende og ulykkelig. Og det er synd for jer - for det er ikke rart for nogen af jer, at afslutte dagen på denne måde.
Det kan være udmærket et par dage at lade far tager over, så der atter kommer ro på, men stille og roligt skal du naturligvis på banen og skal kunne putte hende igen. Og for at komme dette, så tænker jeg at det er rigtig vigtigt at du forsøger at komme lidt tæt på hende igen i løbet af dagen, præcis som du selv skriver.
Derudover tænker jeg også at det vil være rigtig godt at brede putteritualet ud. Så det ikke kun handler om lige det tidspunkt, hvor I sidder ved sengekanten, men f.eks. allerede starter, når hun f.eks nogle gange får et aftenbad. Her kan du f.eks. nogle gange bade hende og far derefter putte hende. Jo mere du er med i optakten til putningen, jo lettere vil det være at du fortsætter putningen.
Det vil også være naturligt at I begge kommer og siger godnat og I kan f.eks. godt lave en aftale om at du læser første godnathistorie, kysser godnat og ...
... går ud og så kommer far og læser næste historie og kysser godnat. Igen - jo mere du har været med til noget af det, jo lettere vil det på sigt blive at du så læser begge historier og siger godnat.
I hverdagen er det naturligvis vigtigt at du viser hende og du må nogle gange også genre sige til hende direkte at du rigtig gerne vil hende. At det betyder noget for dig at sige godnat, at du nyder denne stund og gerne vil det. Sætte ord på, det kan hun godt have glæde af med den alder hun har.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og far skal på samme måde også bakke op om at du naturligvis sagtens kan, og igen direkte f.eks. sige "mor læser for dig, og så kommer jeg ind til dig bagefter", så hun hører at han støtter op om at du sagtens kan. Så hun ikke på den måde kan spille jer ud mod hinanden.
Det er også vigtigt at I forældre i hverdagen viser glæde for hinanden. At I tillader jer at kysse og holde om hinanden, at I går med hinanden i hånden, når I går tur osv. Så hun ser at I er en enhed. Hun skal naturligvis inviteres med, det er ikke fordi hun skal føle sig uden for, så hvis hun ser på jer, når I krammer, så giv hende knus også. Så hun også bekræftes i at I stadig vil hende, men ligeså meget bekræftes i at i jeres familie, så er der plads til jer alle fire :)
Jeg håber mine tanker hjælper videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...