Svar: Antal lur om dagen
Kære Lina
Tak for dit brev :)
Det er rigtigt at søvn, der ligger efter kl 16 kan æde af nattesøvnen. Dette får dog ofte først rigtig betydning omkring 1 års alderen, og det er således helt naturligt at børn i 6 måneders alderen stadig kan have behov for 3 lure dagligt.
Mange børn vil dog i 6-7 måneders alderen begynde at kunne springe den 3 lur over, så de sover en kort formiddagslur og en god lang middagslur og derefter holder sig vågne måske 3-4 timer, før de så puttes til en god nattesøvn. Om de kan holde til dette, afhænger dog helt af hvornår de starter dagen og hvor meget de sover i løbet af dagen. Og hvis der er tale om et barn, som står meget tidligt op, så vil lurene om dagen ofte også ligge tidligere og behovet for en 3. lur naturligt være der. Modsat, så vil et barn der sover længe om morgenen og som derfor sover formiddagslur og middagslur sent, ofte bedre kunne klare sig igennem eftermiddagen uden den ekstra lur og gå tidligere i seng. ...
...
Jeres dreng er kun knap 6 måneder og måske er det for tidligt for ham at skulle springe den sene lur over. Det kan også være at han lige nu har brug for at du flekser lidt, så han nogle dage måske springer den over og andre dage, har brug for den og så er det nødt til at være sådan. Stille og roligt vil det naturligvis være rigtig godt, hvis han kan spise aftensmad sammen med jer mellem kl 18-18.30 i stedet for at sove her. Og på den måde vil det være rigtig fint at hans rytme stille og roligt bliver ændret.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Som udgangspunkt skal du ikke ændre noget der fungerer og lige nu lyder det som om at det fungerer med den sene lur omkring kl 18 og putning til natten f.eks. kl 21. Og det er helt okay.
Prøv at lægge mærke til om han selv begynder at ændre rytme i løbet af dagen, om han f.eks. begynder at sove en senere og måske længere middagslur, som gør at han begynder at kunne springe den 3. lur over.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.