Svar: Vuggedød
Hej med dig
Hvor dejligt at høre, at I nu alle sover langt bedre :)
Risikoen for vuggedød falder i takt med at barnet bliver mere og mere motorisk og selv kan flytte på sig. Og de fleste børn vil i 6 måneders alderen være rigtig gode til at trille, dreje sig osv. hvorfor risikoen for vuggedød også falder efter 6 måneders alderen.
Jeres dreng lyder til at være rigtig godt med motorisk og lyder til at være meget aktiv. Det er helt normalt at han stadig kan have svært ved at skifte stilling under søvn og det er vigtigt og helt naturligt at du hjælper ham med dette. Han har ligesom vi voksne brug for stillingsskift, når han sover.
Det anbefales at børn sover på ryggen. Risikoen for vuggedød 10 gange højere, ...
... hvis barnet sover på maven, end hvis det sover på ryggen. Hvis barnet sover på siden er der dobbelt så stor risiko for vuggedød. Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet at når spædbarnet selv kan vende sig og også gør det i søvne, så må barnet gerne sove videre på maven.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeres dreng kan endnu ikke vende sig helt, når han sover, men hjælpes om på siden og sover derefter videre. Han ligger i sin egen seng, han har sin egen dyne, han sover i samme rum som jer - det lyder alt sammen rigtig fint. Men det er naturligvis altid et individuelt skøn og du kender ham bedst. Hvis du vil være 100 % sikker, så bør han sove på ryggen stadigvæk - indtil han også selv kan vende sig i søvne :)
Jeg håber du kan bruge dette videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.