Brev:
Vuggedød
Hej Helen.
Tusinde tak for dine meget hjælpsomme råd vedrørende min drengs mange opvågninger i løbet af natten. Du foreslog blandt andet at tage siden af tremmesengen og stille den helt op af min side af sengen. Fra første nat min dreng sov sådan, der sov han igennem. Dvs. at han blev ammet 19.30, igen 23.30/24 og så tidlig morgen kl 5. Nætterne er generelt sådan nu, i ny og næ ammes han en ekstra gang, men det er også langt bedre end hver anden time! Og desuden er det super dejligt og hyggeligt, også for mig, at have ham så tæt på mig, hvor han fortsat sover trygt i sin egen seng.
Jeg har nu et nyt spørgsmål. Min dreng (lige straks 7 mdr.) ) kan stadig vågne halvt, hvor jeg synes det virker som om, at han vil skifte stilling. Han falder i hvert fald omgående i søvn igen, hvis jeg tipper ham om på siden. Så jeg har fundet et trick, der virker, men kom så til at ...
... tænke på risiko for vuggedød...
Motorisk set, så kryber min dreng sig frem alle vejne. Han kravler endnu ikke, men han mangler det såmænd heller ikke, fordi han hurtigt kommer fra den ene ende af rummet til den anden. Han har krybet sig frem i en måneds tid. Han ruller desuden rundt, så om dagen kan han fx godt vende sig som det passer ham. Han bevæger sig dog ikke selv om natten. Selvom jeg synes at kunne mærke, at han vil skifte stilling, så viser han det ved at vende hovedet først til den ene og så til den anden side for at finde ro i kroppen, men han er alligevel for træt/langt væk i drømmeland til at vende sig om på siden selv.
Så nu lyder mit spørgsmål om det er ok, at jeg vipper ham om på siden, hvor han sover videre, eller om jeg faktisk ikke må gøre det før han motorisk selv kan gøre det i søvne?
Jeg ser frem til dit svar og på forhånd tak!
Hilsen fra mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.