Annonce

Annonce

Brev:

Stærk tilknytning til mor


24. februar 2013

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Stærk tilknytning til mor

Hej Helen

Mange tak for svar på dit sidste brev, det var virkelig brugbart. Vi har valgt at lade F. fortsætte i vuggestuen, og deres fokus på situationen har bidraget til, at hun er blevet mere tryg ved at være der. Hun har fortsat sine yndlings-pædagoger og medhjælpere, hvilket bare er så fint :)

Men til kernen.. F. (23 mdr.) er MEGET glad for mor, og har en stærk tilknytning til mig :) Det synes jeg er utrolig dejligt, men i situationer også udfordrende. Udfordrende fordi jeg ikke rigtig kan tage nogen steder efter jeg har lagt hende i seng, er det hendes far, der kommer op til hende, hvis hun skulle vågne i løbet af aftenen, bliver hun rasende og vil ikke sove igen. De gange jeg har være ude har hun været så vedholdende, på trods af hendes fars vedholdenhed, at hun har siddet nede i stuen og ventet på at jeg er kommet hjem omkring midnat. (Han har efter nogen tid taget hende med nedenunder for ikke at stå med to vågne børn).

Jeg har egentlig tænkt at "Jamen det går jo over en dag, så mit behov for at ...


Annonce

... komme ud kan sagtens vente". Det kunne dog være rart at have friheden til at kunne gå ud og ligeledes synes min mand også at det kunne være rart at lykkes med at kunne være der for hende.

Indtil nu er det kun mig, der kan putte hende, og vi har ikke 'taget kampen' og ladet far putte. Hun og jeg har et fast putteritual, som er dejligt trygt for hende og hun elsker at komme i seng. Hun bliver både puttet i og sover natten igennem i vores seng. Jeg har ikke haft (og har i og for sig) ikke noget problem med det, men nu er hun ved at være så stor og skal til at have en juniorseng på sit eget værelse. Vi holder fast i putteritualet, men flytter det ind på hendes eget værelse i hendes egen nye seng. Min tanke er at jeg tager en madras med ind på hendes værelse, så hun bliver derinde om natten - i starten med mig ved siden af, hvis det skulle blive nødvendigt. Lyder det ikke som en ok løsning?

Kan jeg mon være med til at fastholde hende i denne mor-afhængige rolle?

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Bedste hilsner

S

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce