Brev:
Storesøster skubber lillesøster
Kære Helen
Vi har fået et problem med at storesøster skubber lillesøster, og vi kan ikke rigtig finde ud af hvordan vi skal tackle det.
Overordnet set synes vi det går så fint med de to søstre. Storesøster er 2 år og 3 mdr og lillesøster er 1 år og 2 mdr. Jeg er hjemmegående og de er jo derfor nærmest sammen hele tiden. Bortset fra at lillesøster ofte sover en god lang middagslur, hvor jeg så har ekstra tid til storesøster, som er begyndt at springe middagsluren over. Vi er næsten ude hver dag i legestuer eller til legeaftaler og det er aldrig når vi er ude hun skubber. Det er kun hjemme hos os selv.
Jeg synes ikke vi har oplevet meget jalousi mellem de to. Storesøster tager det virkelig ...
... så pænt, at der er kommet en til, og de har virkelig meget glæde af hinanden.
Men, altså, spørgsmålet er jo så hvordan vi skal forklare storesøster, at det ikke er ok, at hun skubber. Vi siger til hende med det samme, at det må hun ikke og at lillesøster bliver rigtig ked af det (hvilket hun jo også godt kan se, fordi lillesøster skriger rigtig højt når hun gør det). Vi prøver at sige det alvorligt til hende uden at blive vrede. Hun reagerer ved at kigge lidt væk og ligesom prøve at gå igang med noget andet. Så hun virker egentlig som om hun har det dårligt med det, men hun kan bare finde på at gøre det igen kort tid efter.....
Har du mon et råd til os?
Kærlig hilsen
mor til to søde piger
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.