Svar: Tur på egen hånd
Kære Mette
Tak for dit brev :)
Uha - hjertet må have siddet oppe i halsen på dig, sikke en forskrækkelse!
Din dreng må naturligvis ikke gå alene. Det er ganske simpelthen for farligt og selvom han siger "jeg så mig godt for, mor", så har han ingen idé om, hvordan trafik virker og han vil naturligt blive fanget af forskellige ting han møder og derfor fuldstændig glemme, hvor han er og derfor ikke se sig for. Han er også så lille, at en bilist ikke har en jordisk chance for at se ham, hvis han pludselig træder ud bagved en parkeret bil eller lignende - det ville være ganske forfærdeligt.
Så det er fuldstændig udelukket at han kan få lov til at gå lidt i forvejen eller lignende, selvom han gerne vil og synes han er vældig stor, fornuftig og dygtig og kan klare alverdens ting.
Men kan han stå ude i trappeopgangen og vente ... tør du stole på at han bliver der? Det er jo det store spørgsmål og du har naturligvis ret i at det er vigtigt at finde balancen mellem at vise ham, at du stoler på ham og samtidig ikke udsætte ham for farer.
Der findes ikke noget fast svar på dit spørgsmål, for det afhænger meget af hvordan han er. Nogle børn vil blive så forskrækkede over ...
... situationen og hele din reaktion - at de naturlig aldrig vil gøre noget tilsvarende igen. Han vil blive på måtten og vil forstå at det forventes af ham. Og andre børn vil lytte til hvad du siger, huske det i en kort periode, men så bliver det glemt og de går atter tur på egen hånd.
Og faktisk så lyder det lidt som om at du nok skal være opmærksom på at det sandsynligvis sker igen. Ikke fordi du ikke kan stole på ham, det handler egentlig ikke om tilliden imellem jer, men snarere om at han naturligt har en indre udforskningstrang og lyst til at prøve selv. Det er enormt stort og sejt at kunne gå ned på gaden selv og det har han naturligvis lyst til at prøve. Og så går han, fordi lysten overmander det lille bitte nej, som måske lyder inde i ham, eller som han har glemt, fordi han naturligt ikke er ældre end han er.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Måske kan I finde en balance - et kompromis. Kan døren stå åben, så du kan høre ham og se ham, måske han kan stå og synge eller tælle imens han står og venter, så du hele tiden kan høre at han er der (og blive opmærksom, hvis der pludselig er stille)? Bare en tanke ... Men som udgangspunkt, så tror jeg ikke du skal regne med at han bliver der.
Håber du kan bruge dette videre:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre