Brev:
Ved hvad hun vil og temperament
Hej Helen
Min dejlige datter på 5 mdr ved hvad hun vil! Og det er jo i og for sig fint nok, jeg er bare i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an.
Både hendes far og jeg har en del temperament, så det ville jo nok være underligt hvis vi fik et barn uden :-)
Nå, men hun er ekstremt dårlig til at ligge selv og lege, hun bliver mildest talt skide sur. Men jeg skal jo altså lige have lavet aftensmad og lign. Som jeg skrev i sidste brev er jeg jo selv med hende mellem kl 10-22 som oftest.
Har en skråstol (trip trap) som jeg forsøger at sætte hende i, men det gider hun i max 5 min, og helst hvis jeg står lige ved siden af.
Legetæppet gider hun også kun hvis jeg ligger nede ved siden af hende og aktiverer hende.
Jeg kan jo ikke have hende i bæresele hele tiden.
Jeg får det bare så dårligt når jeg nogen gange bliver nødt til at lade hende ligge og skælde ud fordi jeg altså lige skal ordne noget bestemt fx stege kød af på en pande.
Det skal lige siges at det er sjældent hun græder, hun skælder ud - MEGET højlydt! Græder hun, så tager jeg hende op med det samme.
Hun er generelt MEGET aktiv, og der skal helst ske noget hele tiden. Hun er også ret fremmelig motorisk virker det til, ...
... hun vil gerne op at sidde og hun prøver ihærdigt at få knæene op under maven når hun ligger på maven. Og så er yndlingsbeskæftigelsen at stå ved os og hoppe.. det kunne hun gøre dagen lang..!
Jeg tumler med hende, vender hende på hovedet flere gange dagligt, synger og laver fagter, viser hende hvordan det forskellige legetøj skal bruges - hun har lige i går fundet ud af hvordan man ryster en rangle.. Så det synes hun er vældig morsomt.
Men spørgsmålet er nu mest, hvor meget forstår hun? Jeg ved godt hun ikke kan finde ud af at tænke "hvis jeg græder, så kommer min mor og tager mig op".
Og hvordan skal jeg forklare min mand at der er forskel på at hun ligger og skælder ud på legetæppet og så at bruge "godnat og sov godt" metoden til at få hende til at sove. (Min mand synes det lyder vildt smart med den metode, men jeg nægter at bruge den, da jeg ikke kan se den gør noget godt - men han synes det er same same om hun ligger på legetæppet og skælder ud eller om hun ligger i sengen og græder om aftenen).
Hvis du har ideer til noget jeg kan aktivere hende med også, så kom endelig med det. Vi begynder til stimulastik sidst på mdr, så det håber jeg også hjælper lidt.
Med venlig hilsen
Sara
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.