Brev:
Nu er det tid til ammestop!
Kære Helen.
Vores lille dreng er nu 21 måneder. Han er en glad og aktiv dreng, han spiser og sover godt, og trives i sin hverdag. Han var syg for et par uger siden med influenza. Jeg var også syg, så vi lå ved siden af hinananden og puttede - og han fik bryst når han ville. Så vi er kommet langt tilbage til en situation hvor han vil ammes rigtigt meget - også om natten og især nu her hvor det er ferie.
Nu vil jeg gerne stoppe helt (og det er nok også ved at være på tide!) Ind til nu synes jeg at det har været hyggeligt og rart at putte med ham, men jeg føler han er ved at være for stor. Jeg vil også gerne kunne være væk fra ham i længere tid. Min mand og jeg drømmer om en kærestetur. Men det kan vi jo ikke så længe jeg ammer.
Grunden til at jeg er fortsat med at amme så længe er at det fungerer så fint med det i vores familie, og vi har nok håbet at vi kunne trappe ned ...
... lige så stille og roligt og så stoppe til sidst. Men Lillebror vil fortsætte og vil gerne ammes så tit som muligt, også når vi er hos andre, hvilket generer mig, da jeg længe ikke har ammet offentligt. Han er så stor og bevidst nu at det virker næsten umuligt at vænne ham fra. Hvis ammestoppet skal ske ved at vi trapper ned forudser jeg en ulykkelig lille dreng som vil klæbe sig til mig og hive ud i blusen hele tiden.
En kold tyrker synes helt umenneskelig. Men nu hvor jeg skriver det her og tænker lidt over situationen synes jeg det måske er en løsning at være væk fra ham i et døgns tid. For når jeg er der vil han ammes, men når jeg er væk virker han til at klare sig fint uden. Hvad synes du, Helen? Har du et godt råd til en mor som har ammet længe og hvor barnet ikke virker til at vokse fra det og ikke godvilligt giver slip ...?
Tak for hjælpen
Venlig hilsen
drengemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.
Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.