Annonce

Annonce

Svar: Kravle - 9 mdr.


11. februar 2013

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor til 2

Tak for dit brev :)

Det lyder ganske rigtigt som om at din dreng er godt med motorisk. Han kan komme fra kravlestilling til siddende stilling og tilbage igen. Han kan støtte på en arm, og tage legetøj, der ligger på gulvet. Han kan løfte numsen højt osv. Han er parat - men vælger at krybe i stedet for at kravle ...

Du må gerne hjælpe ham med at kravle. Det vil være rigtig fint at du hjælper ham op på alle fire og hjælper ham med at rokke frem og tilbage, når han står i kravlestilling. Det kan du gøre ved at sætte dig bag ham og lade hans fodsåler støde imod dine knæ og så holde dine hænder om livet på ham, imens du rokker ham. Det er fra rokkende stilling at han lærer at kravle og måske vil han synes det er sjovt og samtidig finde teknikken.

Det kan også være en idé at lade ham kravle på et fastliggende tæppe eller købe nogle store gulvplader, der kan samles som et puslespil på gulvet. Det lyder som om at I har glatte trægulve og det kan ...


Annonce

... godt være det, som gøre at han har lært at trække sig frem i stedet for at kravle.

Måske kender I nogen der har et fastliggende gulvtæppe - f.eks. bedsteforældre eller et vennepar. Det par timer på et gulv med tæppe, som gør at man ikke kan trække sig frem, men er nødt til at kravle, vil nogle gange være lige præcis det han mangler. Det vil give det sidste skub.

Det kan også være en god idé at give ham bukselapper på knæene, så han bedre kan stå fast, når han står på alle fire og prøver at flytte på sig. Du kan købe ruskindslapper i sy forretninger ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og når det er sagt, så lyder det som om at han nok skal lære det. Hvis ikke nu, så senere hen. Det er som du siger, rigtig godt at han lærer at kravle og helst kravle før han rejser sig og går. Men hvis han ender med at ville gå først, så sker der ikke noget ved det - så må han bare lære at kravle senere hen :)

Håber du kan bruge dette videre og det giver lidt ro med på vejen:)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Vådservietter baby

Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.

Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.

Overvej også, om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce