Brev:
Rod i rytmen
Hej Helen
G er 8 måneder, godt spisende og en glad dreng, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal fordele dagens måltider. Primært fordi vi starter så tidligt. Vores dag ser nogenlunde sådan her ud:
Kl. 5.30 står vi op. Det kan ikke trækkes/skubbes/skydes, for G har stor afføring, og så er vi begge ret vågne. Og kort tid efter kommer storebror også op, og så kan man ikke gå i seng igen ifølge G.
Kl. 6.30 spiser han havregrød med frugtmos, vand i kop, noget brød i hånden at bide af.
Kl. 7.30 lægges han til lur. Da kan han ikke mere. Sover til ca. kl. 9.
Kl. 9.30 bolle med banan, frugtmos, noget i hånden at bide af, vand i kop.
Kl. 11.00 flaske med modermælk.
Kl. 11.30 lur igen i barnevognen. Sover ml. 75-120 minutter. Oftest ca. 90 minutter.
Når han kommer op, får han rugbrødshapsere og grøntsagsmos.
Og så derfra går der lidt kludder i det, for han vil helst ikke sove mere, men han kan jo ikke klare sig til kl. 18.30/19.00, hvor han kommer i seng. Halvdelen af ugens dage rykkes formiddagsprogrammet ved at han sover lidt længere, eller ikke vil sove når han bliver lagt ud til anden lur, og så behøver han ikke en tredje lur. Men den anden halvdel af ugens dage behøver han den, og det passer altid skidt, for det er lige dér hvor storebror skal hentes, så det bliver meget op og ned og ud og ind, og det kan han ikke sove ...
... igennem.
Alternativt skal jeg lægge ham efter kl. 16, og så ved jeg, at han ikke kan sove før kl. 20.30/21 om aftenen, og så ryger hele rytmen.
Kan du hjælpe os med at komme lidt videre? Det har været sådan her længe – et par måneder. Om halvanden måned starter han i dagplejen, og hun skal nok få rytme på ham, men både for min og hans skyld vil jeg gerne gøre dagene lidt bedre.
Når han kommer op af anden lur, får han youghurt med frugt, bolle i hånd, vand af kop. Og så får han øllebrød eller grød omkring kl. 16.
Grøntsagsmos med kød/fisk, som tager udgangspunkt i vores aftensmad ca. kl. 17.30.
Kl. 18.30 får han en lille flaske vælling. Og så bliver han lagt ca. kl. 19.
I øjeblikket spiser han for meget om natten, men det er udløst af en tre uger lang sygdomsperiode, hvor han nogle dage stort set kun ville have modermælk. Han er meget urolig, og jeg er inde ved ham flere gange, inden jeg går i seng ca. kl. 22, hvor han får bryst igen og så falder der lidt ro over ham. Til kl. 1 så får han bryst og kl. 4.30, så får han bryst. Jeg ved godt at en af disse amninger skal væk, men det bliver ikke en kamp lige nu. Jeg nævner der bare for at du har et helt billede af hans mad-/væskeindtag.
Har du nogle forslag til en ny rytme? Og evt. anden fordeling af mad?
Undskyld, hvis det blev lidt rodet, men det ER lidt rodet, og det er problemet:)
Mange hilsner
AH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.