Annonce

Annonce

Svar: Brystfiksering


6. februar 2013

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Sidse

Tak for dit brev :)

Nogle børn vil naturligt søge mors bryster med hænderne, når de bliver trætte, er kede af det, kryber op på skødet for at putte og slappe af, eller om natten når de sover og drømmer, føler uro. Det er helt naturligt, men kan naturligvis godt blive lidt hårdt i længden :)

Jeg synes det lyder som om at du allerede gør en del gode ting. Det er f.eks. rigtig fint at sove med en bluse om natten, som hun ikke kan få hånden ind under. Det er helt fint at I forsøger at lade far tage over og det er rigtig fint at sige "hold i hånden i stedet" osv. som du allerede forsøger.

Jeg tænker dog som du, at hun gør det næsten i refleks og ikke forstår hvorfor og at hun gør det mere af vane. Derfor er det vigtigt at du forsøger at afbryde og aflede hende, før hun begynder at søge brystet. Når du fornemmer at I er i en situation, hvor hun vil søge dit bryst, så prøv at aflede hende, så hun glemmer det. Det er godt at aflede hende både om dagen, aftenen og om natten.

Derudover tænker ...


Annonce

... jeg at det vil være en rigtig god idé at hun nu får en puttebamse eller lignende, som hun stille og roligt kan bruge som substitut for dig. De fleste børn er mellem 12-18 måneder, før de bevidst tager en sådan til sig og det kan godt være at hun har flere bamser, men ikke har den helt rigtige .. Nogle gange vil børnene noget andet end os og det kan være en god idé at tage hende med ud og handle, lede efter noget og se hvad hun selv vælger ... Måske en slaskedukke af en eller anden slags, kunne være en idé for hende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal hun naturligvis have denne med sig, både når hun passes, når hun skal sove, når hun er ked af det, når I kører i bilen osv. Og når du fornemmer at hun har brug for dine bryster, så får hun sin slaskedukke, bamse eller lignende i stedet. Så hun får altså noget andet, en substitut for dine bryster, som hun så kan bruge fremover, også når hun til sommer skal være storesøster - tillykke med det i øvrigt, det lyder dejligt :)

Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce