Brev:
Opdragelse - 20 mdr.
Hej igen
Denne gang er mit spm om opdragelse. Vores tvillinger er nu 20 mdr. En dreng og en pige.
Vores pige gør stort set alt hvad vi beder hende om, hun forstår som oftest et ”nej”. Vi forsøger ikke at sige ”nej” alt for ofte og opmuntrer begge børn med positiv feedback, når de gør noget rigtig, eller noget vi gerne vil have dem til. Men vores dreng er en ballademager. Han lytter ikke efter når vi siger noget til ham. Han kan finde på flg.:
- Løber i modsat retning når han skal have tøj på
- Smider med maden og ser på os med et stort smil hvad vores reaktion er
- Skubber til sin søster
- Slår (hvilket vores datter også gør), både mig og hans søster
- Sparker mig når han ligger og bliver puslet
- Hiver sin søster i håret
Vi har prøvet alt muligt for at rette op på hans opførsel. Sige til ham i et roligt toneleje at det vil vi ikke have. Rykke os væk fra ham når han slår og ellers ignorere hans opførsel, tage fat i ham og skælde ud, sige ”nej”, aflede opmærksomhed, sige ”se nu bliver søster ked af det.. ae ae”. Men vi kan ikke fået noget til at virke.
Det er selvfølgelig også lidt svært helt at ignorere hvad han laver af ballade, for når de sidder og spiser, så har han jo en søster der griner højlydt, når han kaster med maden og på den måde får han jo en masse positiv respons fra hende. Desuden kan jeg se at sommetider leger de en leg, hvor de skubber til hinanden og de morer sig når de begge er med på den.. Men skal jeg gribe ind der, og sige til ...
... dem at de ikke skal skubbe, heller ikke når de bare leger? De kan jo ikke forstår konsekvensen af legen, og at det ofte ender med at en har slået sig! Og min søn forstår helt tydelig ikke at nogen gange er det sjovt at skubbe og andre gange er det ikke!
Han er en glad dreng, og jeg kan se på ham han gør det ikke fordi han forstår at han er uartig.. På hans ansigtsudtryk ser det ud til at han simpelthen ikke forstår at vi ikke vil have han slår og for ham er det en leg, og så virker det som om han har fundet ud af at man kan ”drille”. Men det går jo ud over hans søster. Han får en masse positiv kontakt, vi roser børnene en masse, fortæller dem at vi elsker dem osv. Det virker heller ikke som om han gør alt dette for at få mere opmærksomhed, for han gør det også når han har vores fulde opmærksomhed, jeg kan dog mærke at hans dårlige opførsel bliver værre, når han bliver rastløs (Han er en dreng der helst skal ud og lege minimum et par gange om dagen, for at han kan brænde sin energi af).
Men hvad skal vi gøre.. Er vi for ”bløde”, skal vi ignorere ham når han gør noget vi ikke vil have.. Det er bare svært når det er spark og skub, da det jo både går ud over han søster, men også gør det næsten umuligt for mig at skifte ham, da jeg lige har fået et kejsersnit, og han rammer lige såret når han sparker.
Tvillingerne har lige fået en lillesøster, men jeg tror ikke hans opførsel har noget med det at gøre, da han allerede begyndte på dette før lillesøster kom til.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.