Svar: Amning midt på dagen?
Hej med dig
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre at det går så godt med at spise, at der er kommet styr på maven og at jeres dreng umiddelbart trives - dejligt!:)
Jeg vil anbefale at jeres dagplejer tilbyder ham mælk af kop inden han putte til middagslur. Det kan være mme eller det kan være lidt sødmælk. Fra 9 måneders alderen kan sødmælk udgøre en større del af hans indtag og han må godt få lidt sødmælk nu. Han kan også få en banan inden han skal sove. Banan sammen med mælk giver ofte en god ro i maven og gør at han sover en bedre middagslur - og kan undvære sin amning.
Du kan så amme ham når han puttes til natten og først på natten, når han melder sig selv. Jeg synes ikke du skal vække ham, hvis han ikke viser behov for at blive ammet yderligere - modsat, hvis han begynder at søge brystet og du skønner at det er et reelt behov for at få mere mælk, fordi han ikke ...
... indtager nok om dagen, så skal han naturligvis have det ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan også være at han i en periode søger dig ekstra meget om eftermiddagen, fordi I jo er adskilt i løbet af dagen. Det er naturligt svært for ham, han er i separationsfasen og øver sig i forvejen på at være lidt på afstand af dig - så nogle gange vil han søge brystet, når I atter er sammen om eftermiddagen. Det er en tryg og god måde at mødes på. Derfor kan den amning der lige nu ligger inden middagsluren nogle gange med fordel lægges om eftermiddagen og i takt med at I kommer ind i en ny rytme og han vænner sig til at være i pasning, så erstattes eftermiddagsamningen igen med et mellemmåltid - f.eks. en portion tykmælk med frugtmos, revne æbler, eller rugbrødsdrys. Tykmælk er også med til at sikre ham et vist mælkeindtag (kalk nok) - det hele tæller med :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.