Brev:
Meget svært ved at falde i søvn
Kære Helen
Vi har en dejlig dreng på snart 1 år. Det har altid været en udfordring at få ham til at sove både dag og aften. Siden han var lille, har vi derfor svøbt ham tæt og vugget ham i armene. Hvis han ligger for sig selv, bevæger han konstant arme og ben og kvikker sig selv om, selvom han er dødtræt. Desuden hiver han straks sin sut ud, hvis ikke hans arme er 'pakket ind' og vågner så pga manglende sut.
Mellem 7 måneders alderen og indtil for tre uger siden havde vi dog en rutine, hvor han blev puttet omkring kl 18, fordi han pga megen aktivitet og meget sparsom søvn om eftermiddagen var træt allerede kl 18. Han vågnede så kortvarigt op et par gange i løbet af aftenen og skulle genputtes lidt med sutten. Derefter sov han med afbræk hver 3. Time hvor han blev ammet indtil kl 5 næste morgen, hvor han var udhvilet.
De sidste tre uger har dette dog ændret sig. Nu vil han gerne sove eftemiddagslur sent omkring kl. 16-17 og så en eller to timer frem. Med det resultat, at han slet ikke er til at putte før kl 24. Vi har prøvet at vugge ham i søvn, hvor han holder sig vågen i flere timer, vi har prøvet at lade ham ligge selv i sengen med os i værelset, hvor han holder sig bogen i flere timer og vi har prøvet at gå lidt ud med gråd som ...
... resultat.
Som det er nu, er vi endt med at have ham ude i stuen og lege, med ham indtil han er så træt, at han ikke kan mere, og så kan vi putte ham på 10 minutter. Det skal siges, at han på disse marathonaftener ikke rigtig viser sine normale træthedstegn, gniden øjne og gaben. Han er simpelthen vågen og glad. Til gengæld er vi helt udmattede, og han er godt træt dagen efter. Vi har også prøvet at springe eftermiddagsluren over og så putte ham kl 18, men så vågner han ca kl 21 og er lysvågen, og vil absolut ikke sove de næste tre-fire timer.
Alt dette er sket samtidig med, at jeg er begyndt på arbejde efter barslen. Han bliver hjemmepasset af sin bedstemor, som han er helt tryg ved, og jeg er kun væk på deltid, og han virker glad og tilfreds, men jeg tror alligevel, han er påvirket, for hvor han siden 9 måneders alderen slet ikke ville ammes mere om dagen, han havde da for travlt til at være lodret:-) vil han nu ammes næsten hver gang, han er i nærheden af mig.
Vi vil ikke lade ham græde sig i søvn og vi vil også gerne lege med ham som vi gør nu, hvis det er det, han har brug for. Vi er bare trætte og usikre på om vi lærer ham at holde sig oppe, fordi det et sjovt selvom han har brug for noget andet.
Hjælp:-)
Med venlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.