Svar: Sove videre selv
Kære Lillebrors mor
Tak for dit brev:)
Det kan være en rigtig god idé at få ørelægen til at tjekke jeres drengs ører igen, for øreproblemer kan godt være årsagen til at han vågner.
Derudover så tænker jeg at han drømmer rigtig meget lige nu. Det at starte i vuggestue er naturligt en stor omvæltning for ham og alt hvad han oplever i løbet af dagen skal naturligt bearbejdes i søvne. Det betyder at der mentalt sker rigtig meget nu og at han drømmer rigtig meget om natten. Han kan således græde i søvne, klynke i søvne, virke meget søgende og klyngende, - ligesom han også vil kunne le i søvne (det ses :)). Og det er her rigtig vigtigt at berolige ham og forsøge at få ham videre i søvnen uden for meget aktivitet, snak eller andet, bare lidt "håndspålæggelse" og hjælp til at koble fra.
Motorisk er han sandsynligvis også rigtig godt igang og kravler rundt, rejser sig ved tingene og han øver sig motorisk både om dagen, hvor han er vågen, men også om natten, hvor han gør det mere eller mindre i søvne. Han får sagt lagt i stillinger han ikke mestrer at komme væk fra, han rejser sig ved tremmerne i sengen og ...
... står og græder og formår ikke selv at komme ned at ligge igen. Han har derfor brug for hjælp til stillingsskift og igen uden at du indføre for mange aktiviteter, men prøver at hjælpe ham til fysisk ro og til at slappe af i kroppen. Den rastløshed han føler er svær for ham og også her kan det nogle gange hjælpe med "håndspålæggelse". En del børn vil i denne periode sove godt på maven, og med dine hænder på kroppen, stryge kærtegnende op og ned af ryggen og blenumsen.
En større dyne kan være en idé - en juniordyne anbefales fra 1 års alderen og det at mærke en større og også lidt tungere dyne kan ofte være med til at give lidt ekstra fysisk ro.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Et aftenbad og en godnatgrød er stadig en rigtig god idé. Det betyder at I kan spise aftensmad kl 18, han kan komme i bad kl 18.30, få godnatgrød kl 19.30 sammen med en kop lun mælk, få børstet tænder og blive puttet med sin nusseklud derefter. Det kan hjælpe ham til større ro og gøre at han lettere overgiver sig til søvnen og også sover bedre derefter.
Og så skal tiden også arbejde for jer ... :)
Håber ovenstående hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...