Svar: Vågner meget tidligt
Kære Lene
Tak for dit brev :)
Planen du sender ser rigtig god ud og jeg synes det lyder ganske fornuftigt at arbejde på at komme tilbage til den rytme igen.
Det er en god idé at arbejde på at din dreng sover videre, når han vågner tidligt. Han skal så vidt muligt ikke ind i stuen og lege og være i hopla, men skal hjælpes til at sove lidt længere. Nogle gange betyder det, at du skal tage ham ind til dig og sove sammen med ham, fordi du netop med din nærhed og fysiske ro, hjælper ham til ro. Samtidig kan han se at du ligger med lukkede øjne og du sender derfor signaler om at det er sovetid og ikke legetid.
Du skal passe meget på med grøden allerede kl 5.30, for der er en stor risiko for at han vågner fordi han reelt er sulten. Derfor skal du så vidt muligt først give ham morgengrød omkring kl 7 som han plejer at få.
Jeg vil anbefale dig at du indfører en godnatgrød som del af hans putteritual. Det vil sige at han kan få aftensmad som nu kl 18. Derefter kan han komme i bad, gøres klar til natten, tilbydes en godnatgrød kl 19.30, få sin flaske og ...
... derefter blive puttet 19.45-20. Grøden kan mætte ham lidt ekstra og gøre at han er mere mæt i længere tid og derfor ikke vågner allerede 5 fordi han er sulten. Han skal stadig også have en flaske sen aften eller først på natten.
Hvis han gennem længere tid er vågnet allerede kl 05 og fået morgenmad og hans indre ur derfor er indstillet på dette, så kan du ikke ændre det hele fra den ene dag til den anden. Her er du nødt til at gøre det i små skridt. Det betyder at han med 15 minutters intervaller skal have flyttet sin rytme hele dagen igennem indtil du rammer de tidspunkter, hvor han normalt trives - altså den plan du har sendt mig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det betyder at hvis han lige nu får morgengrød kl 05.30, så skal dette rykkes til 05.45, derefter 06.00, 06.15, 06.30 osv. og på samme måde skal tidspunktet for formiddagsmåltid, formiddagslur osv. rykkes med 15 minutter af gangen, så han igen netop får en formiddagslur og ikke sover morgenlur. Du skal bruge den plan du har sendt mig som det mål I arbejder hen imod :)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.