Svar: Babyjogger
Kære utålmodige
Det lyder som en rigtig god idé at benytte sig af en babyjogger, når du gerne vil løbe. På den måde kan du slå to fluer med et smæk - du får motion imens lillepigen sover middagslur.
Der er forskel på modellerne og derfor afhænger brugen og hvilken alder barnet må have, af hvilken model du vælger. Du er derfor nødt til at undersøge de forskellige producenters anbefalinger.
Du kan ikke sammenligne rask trav med løb. Det kræver en særlig vogn med affjedring for at kunne bruge den til løb og hastighed har noget at sige - f.eks. anbefales det ikke at bruge babyjogger sammen med rulleskøjter. Det er til løb i almindelige løbesko.
De fleste vogne mener jeg går fra 6 måneders alderen. Det er særlige krav til ophængning af sæde, til hjulstørrelse osv. så ...
... barnet ikke får stød i ryggen. I nogle vogne vil barnet kunne ligge mere ned og i andre vogne vil barnet sidde mere op. Jo mere barnet sidder, jo mere vil stødene kunne gå op i ryggen. Derfor kan der være forskel på netop 6 og 8 måneder.
Hvis du køber en vogn med god affjedring osv. som er beregnet til løb og hvor producenten siger at den kan bruges fra 6 måneders alderen, så burde der ikke være problemer med at bruge den.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Træningen skal naturligvis foregå på hendes præmisser. Hvis du er heldig at hun sover, så du kan løbe en god lang tur, så er det jo super dejligt. Men du skal være indstillet på at hun nogle dage måske ikke har tænkt sig at sove, bliver ked af det osv. og ruten må afkortes noget og så må det være sådan.
Alternativt må du løbe, når far er hjemme ...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.