Svar: Kan ikke finde ud af flaske
Kære Mia
Tak for dit brev :)
Nogle børn foretrækker den ægte vare, de er så glade for amningen og brystet og vil ikke tage imod hverken flaske eller sut - og så et det sådan. De kan sagtens trives med brystet og i takt med at jeres datter bliver ældre vil hun naturligt også kunne lære at drikke af en kop.
Hvis det er meget vigtigt for dig at hun skal tage imod en flaske, så er det en god idé at arbejde på dette dagligt og håbe at hun så tilsidst accepterer den. Nogen garanti er der ikke, men er det vigtigt for jer, så er I nødt til at blive ved.
Det er ofte en fordel at forsøge med udmalket modermælk, fordi hun så kender smagen og kun skal forholde sig til at sutte på flasken. Det er dog en meget anderledes teknik at sutte på en flaske og ikke et bryst og det kan godt være teknikken hun ikke kan finde ud af.
For nogle børn lykkes det med en NUK flaskesut i naturgummi og med ventil, en bred, flad model. Andre accepterer Pigeons elastiske flaskesut og måske kan du også have glæde af at forsøge med en Medela Calma - som netop er udarbejdet sådan at man kan give modermælk på flaske og få sutteteknikken til at minde så meget som muligt om det at spise ved brystet.
Det kan nogle gange hjælpe at starte med at amme og så undervejs i amningen lirke brystet ud og lade hende fortsætte på flasken.
Det kan nogle gange hjælpe at lade far forsøge sig, fordi han ikke forbindes med amning og hun derfor lettere accepterer at spise af flasken hos ham. Han dufter heller ikke af modermælk.
Det kan ...
... nogle gange hjælpe at give flasken imens hun ligger ved siden af jer i dobbeltsengen eller på sofaen. Eller give flasken imens hun ligger i sin barnevogn, skærmet fra verden omkring sig.
Det kan nogle gange hjælpe at give flaske sen aften, hvor hun næsten sover imens hun spiser, så hun ikke rigtigt registrerer hvad det er I putter i munden, men "bare" dier og sover videre imens.
Det kan nogle gange hjælpe at forsøge med vand i flasken og nogle gange hjælper det også at forsøge med modermælkserstatning, fordi det smager anderledes og hun bliver således nysgerrig og måske lidt forvirret og tager så "bare" imod.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når I går over til skemad, så vil hun skulle have mme eller udmalket modermælk i skemaden. Det er vigtigt at skemaden indeholder mælk, så den er næringsrig nok. Men man kan godt gå over til skemad uden at give flaske, hun kan altså sagtens blive ammet ved siden af skemaden og det anbefales at hun ammes eller får flaske til hun er 1 år. Antallet af amninger eller flasker vil naturligt blive nedsat stille og roligt i takt med at hun bliver ældre, spiser mere skemad, familiemad osv. Men hun vil som sagt stadig have brug for bryst eller flaske til 1 års alderen.
Når du ikke længere kan mætte hende med brystmælk alene, så vil det ofte være passende at gå igang med skemaden. Her vil hun være mellem 4-6 måneder. Der er ikke umiddelbart nogen grund til at tro at du ikke vil kunne producere den mælk hun har behov for indtil da ... :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder