Brev:
Suttetrang som 2 årig?
Hej Helen
Da min datter på nu 2 1/4 var lille ville hun ikke tage en sut og brugte i stedet brystet som trøst. Hun blev suppleringsammet til hun var ca. 19 mdr hvor hun ikke længere var interesseret. Da hun var ca. 1 år begyndte hun at bruge sut i dagplejen til middagsluren fordi dagplejeren bad om en fordi hun nogle gange tog de andres. I starten blev den dog ikke brugt herhjemme.
Dengang var jeg overbevist om at vi aldrig ville komme til at døje med sutteafvænning.
Da hun så var ca. 20 mdr blev hun meget suttefikseret og bad om den om dagen også i weekenderne. Så der blev der lavet regler om at sut kun er når der skal soves. Så i barnevognen til middagslur og når vi går op på 1.sal for at gøre klar til at gå i seng. Så inden vi går ned om morgenen afleverer hun sutten i sengen. Har ikke helt styr på rækkefølgen men da hun var 21 mdr fik hun en lillesøster som bruger sut. Ved ikke om det har noget med interessen at gøre.
Iflg. sundhedsplejersken er det først når de bliver 3 år at sutten kan give børn tandproblemer. Så jeg har tænkt at det passer med at sutten skal væk når hun skal i børnehave.
Men nu har jeg lagt mærke til at hun går meget og bider i ting. Sin hue, sin lynlås i flyverdragten, legetøj. Jeg kan ikke se at der umiddelbart er tænder på vej og jeg tror det har været et par måneder efterhånden. Umiddelbart har jeg tænkt at det var en dårlig vane men tænker nu om det kan være en understimuleret suttetrang? Jeg synes det er en dårlig vane når børn på hendes alder går ...
... rundt med sut om dagen. Men har hun i virkeligheden behov for det?
Hun er intelligent og sprogligt langt fremme så vi kan sagtens forklare hende ting. Vil f.eks kunne sige at i børnehaven bruger man ikke sut (der er 6mdr til hun skal starte så tid endnu) men ved ikke om de andre børn gør? I dagplejen er det normalt ikke et problem at nogle af de andre nogle gange går med sut om dagen.
Der er nogle gange i både dagpleje og hjemme at hun får lov at beholde sutten efter luren hvis hun er meget pylret men det sker sjældent.
Hvad tænker du?
Hvad kan vi gøre så hun ikke bider i tingene - det hjælper ikke at sige hun skal lade være. Det er både skadeligt for tøjet hvis hun bider i et ærme men jo også koldt når elefanthuen er våd om hagen her i vinterkulden.
Og kan det risikere at være for tidligt at tage sutten fra hende når hun bliver 3. Hun elsker sine sutter, de har forskellige motiver og hun elsker at få lov at bytte til en ny og har styr på hvilken hun har og hvilken lillesøster har (træ-sutten, heste-sutten mv). Når hun er træt beder hun nogle gange om at komme i seng bare for at få sin sut (altså uden at bede om sutten men jeg tror det er årsagen). Men uden så nødvendigvis at kunne sove.
Jeg tror den er i munden det meste af natten.
Hun er en skøn, glad pige der snakker og synger og elsker sin lillesøster så jeg tænker ikke at det er problemet. Og hun har også accepteret at lillesøster bruger sut en større del af dagen fordi hun er baby (6mdr).
På forhånd tak for hjælpen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!