Brev:
Vil kun ammes under sygdomsforløb
Hej Helen,
Tak for dit svar til mig og min søn, der har været bagud med grød. Alle dine råd hjalp og efter vi begyndte at følge din plan spiste han bare så fint. Jeg kunne slet ikke forestille mig at han kunne undvære at blive ammet inden han skulle sove formiddagslur, men det gik helt uden problemer.
Derfor var jeg utrolig lettet og følte at vi nu kunne kigge fremad indtil et sygdomsforløb satte en stopper for det hele. Som tidligere nævnt har han fået konstateret underbehandlet astmatisk bronkitis, da lægen ikke tog os seriøst de første par gange. Han startede på medicin i starten af december, men det har desværre ikke resulteret i en bedring og det gik faktisk bare ned af bakke med ham. I sidste uge blev vi indlagt på børneafdelingen fordi han oveni fik konstateret RS virus, som jo gir yderligere hoste. Vi var indlagt i 4 dage og nu går det endelig bedre med hans hoste og hvæsende vejrtrækning.
Som følge af alt dette får han en masse medicin: han får pt. 2 pust ventoline på maske hver 3. time og hver gang han vågner om natten, 1 pust flexotide på maske om formiddagen og 2 pust flexotide på maske om eftermiddagen, singulair som pulver der blandes i frugtmos (det skal tvinges/snydes i ham), han får dryppet øjne 2 gange om dagen, da han også har øjenbetændelse og sidste men ikke mindst får han pt. panodil junior inden han blir puttet og når han vågner om natten pga. smerter efter hoste. Han får selvfølgelig også d-dråber og jern dråber og man kan mærke at han ikke magter alt det der skal fyldes i ham - han blir meget ked af det og vender hovedet væk hver gang vi nærmer os med en ske eller andet. Det var med stor besvær at vi fik det flydende panodil i ham, så nu har vi skiftet til stikpiller, så vi slipper for den kamp.
Hele sygdomsforløbet er også gået ud over hans appetit og han har nægtet at spise andet end hos mig. Vi har forsøgt at følge den gode rytme vi endelig havde fået ...
... opbygget, men han afviser både vand og mad ved at vende hovedet væk og blive ked af det. Jeg har prøvet at tænke på hvad jeg selv gerne ville spise hvis jeg var syg og har lokket med A38 med revet æble, frugtmos, appelsiner, bolle med smør o.s.v. Fordi alt mislykkedes og for at være sikker på, at han fik væske nok har jeg ammet ham efter behov. Han er stadig slet ikke på toppen, men det går heldigvis fremad og nu er jeg meget i tvivl om hvordan vi igen kan komme igang med fast føde så det blir en god oplevelse? Jeg er meget bange for at få den lille mælkedranker tilbage.
Det har været en hård omgang for os alle og det er hårdt at se sin glade dreng være helt slap og uden smil. Vi har nogle rigtig trælse nætter hvor han vågner med gråd og smerte og i løbet af dagen er søvnrytmen helt forsvundet - han har sorte rander under øjnene og har brug for meget søvn, så jeg putter ham så snart han viser tegn på træthed. Det er også frustrerende for os forældre at vi blir slået helt tilbage igen og jeg kan godt mærke at overskuddet og tålmodigheden med hans spisning blir mindre.
Vi har altid kunne putte ham i både barnevogn og til nat i tremmeseng på eget værelse uden problemer, men nu hvor han er syg har han utrolig meget bruge for tryghed, så enten falder han i søvn på vores brystkasse og hvis det slet ikke lykkedes falder han i søvn mens han blir ammet. Han sover sammen med mig i dobbeltsengen så jeg kan trøste ham når han vågner med smerter om natten. Jeg er meget i tvivl om hvornår vi kan "forlange" af ham at han selv falder i søvn og sover på eget værelse? Det vigtigste er at han er tryg og mærker vores omsorg, men vi trænger også til at rytmen kommer tilbage igen.
Har du forslag til hvordan man kan styrke et barns immunforsvar? Han starter i dagpleje om en måned og vi vil gerne gøre hvad vi kan for at undgå tilbagefald.
Jeg håber meget at du endnu engang kan hjælpe os.
Hilsner fra Lulu
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.