Svar: Vitaminpiller
Kære Mor
Danske børn vil normalt få de vitaminer og mineraler de har behov for via kosten. Og undersøgelser viser at mange danske børn faktisk får for mange vitaminer ...
Netop i din drengs alder, så vil mange børn spise mere selektivt og vil også spise mindre mængder og har man et meget småtspisende barn og føler at barnet ikke får nok, så kan man godt supplere med en multivitamin dagligt.
Det skal være en mulitvitaminpille og af en type som er tilpasset børn i 1-10 års alderen. Pillen skal kunne knækkes i kvarte eller knuses, gerne en "tyggetablet". De fleste børn vil først i 1 ½ års alderen kunne tygge rigtigt og selv efter denne alder er det en god idé at knække eller knuse den, så du sikrer at han ikke får den galt i halsen. Gives den i kvarte kan han få de små stykker direkte i munden ...
... (tyggetabletter til børn har ofte smag af jordbær eller lignende), gives den knust, kan du give den sammen med lidt frugtmos eller lignende.
Hvis han får en daglig mulitivitaminpille, så skal du ikke give ham ekstra d-vitamin, da vitaminpillen indeholder det d-vitamin han har brug for. Ellers anbefales det at give ham d-vitamin dagligt til han er 2 år gammel. Men får han en mulitivitaminpille er han dækket ind.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er vigtigt at du søger for at variere hans kost, så han via kosten får den vitaminer og mineraler han har behov for. Det anbefales ikke at give børn enkeltdoser af vitaminer og mineraler, da de kan få for meget og det kan være farligt. Vitaminpiller bør også opbevares uden for hans rækkevidde, så det er dig der styrer hvad han får og hvornår.
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsats held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.