Brev:
Smage på maden? Sige be om?
Kære Helen.
Lige et spørgsmål ang. spisevaner.
I vores datters børnehave har de en regel om, at de skal smage på maden. Det skal bare være en lille bitte musebid, og så må de godt sige, at de ikke kan lide det.
Da jeg hørte det, var jeg egentlig først lidt i vildrede, fordi vi altid har ladet hende selv bestemme hvad hun vil smage og ikke smage - men synes også det var lidt uhensigtsmæssigt at vise hende, at jeg var uenig med pædagogerne, så sagde bare: nå, okay...:-), når hun fortalte at pædagogerne sagde at de skulle smage på maden, og så fortsatte vi med vores egne regler herhjemme.
Det virker ikke umiddelbart som om at hun er ked af at skulle smage, og nogle gange fortæller hun også: "det kunne jeg faktisk godt lide..." om noget hun har smagt i børnehaven. Så for nyligt tænkte jeg, at så kunne vi jo egentlig også bare gøre det sådan herhjemme. Men så læste jeg her den anden dag i en artikel, at det ...
... ikke er godt at sige til børn, at de skal smage, og at de faktisk får det, de har brug for samlet set, hvis man lader dem tage det, de har lyst til (af det, som står på bordet selvfølgelig...).
Men hvad tænker du? Skal jeg snakke med børnehaven om det? Skal vi hoppe med på børnehavens regel eller skal vi gøre ét herhjemme og så blande os udenom hvad de gør i børnehaven?
En anden lignende overvejelse går på det med at sige: "be om", når man gerne vil have noget og lignende høflighedsfraser. Vi har egentlig altid selv tænkt, at vi ikke vil sige: du skal huske at sige..., men i stedet lære hende det ved selv at sige det - for så synes jeg altid hun kopierer med det samme hun opdager at det plejer mor og far at sige... og så bliver det bare lidt sjovere at lære:-)
Men i børnehaven siger de også, at de skal sige be om.
Igen - er det en lille ting, som det ikke er værd at gå ind i eller??
Bedste hilsner
mor til to
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.