Svar: Suttesorg - 3 år, 8 mdr.
Kære Lillepigens Mor
Tak for dit brev :)
For mange børn er det en stor sorg at sige farvel til sutten. Det er som at sige farvel til deres kæreste ven, en ven som har fulgt dem altid. Og det er helt naturligt at jeres datter reagerer og det må hun godt.
Det er vigtigt at du forsøger at rumme hendes følelser og hendes savn. Anderkende at hun er ked at det, lytter til hende osv. Samtidig med at du ikke "hænger fast" i problematikken, men prøver at få hende lidt videre, så hun stille og roligt glemmer sin sut. For det er slut med sut nu :)
Du skriver at hun har fået en gave af julemanden, men ikke hvad hun fik. Jeg tænker at jeres datter har brug for en substitut for sutten, f.eks. en puttebamse eller en slaskedukke eller lignende. Hvad hun nu kunne tænkes at ville ...
... være glad for. Det kunne f.eks. være en build a bear eller lignende, som hun selv kan være med til at fylde med kys og kram og som på den måde kan blive hendes nye trøst. Det er således ikke sutten hun har behov for, men noget andet, som hun kan trøste sig med, når hun bliver ked af det, når hun skal sove hos andre, eller når hun skal falde i søvn derhjemme.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og jeg tænker at du med den alder hun har, godt kan snakke med hende om at hun nu skal have noget andet end sin sut. Anerkende at hun har brug for noget hun kan trøste sig med, anderkende savnet, men samtidig også stille og roligt forklare at tiden nu er til noget andet og så sammen med hende finde den bamse, slaskedukke eller lignende, der for hende er helt rigtig :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.