Brev:
Vågen i 1-2 timer om natten
Kære Helen,
Jeg har igennem længere tid læst med på din side og fundet mange svar. Nu sidder jeg med problemstilling som jeg desværre ikke har kunnet finde svar på. Min datter på knap 10 måneder har altid haft problemer med hendes søvn og hun har aldrig været i stand til selv at falde i søvn, men er altid blevet hjulpet af en hånd på maven. I den sidste 11/2 måned er hun vågnet om natten og har holdt sig vågen i 11/2-2 timer! Hendes døgnrytme ser ca. sådan her ud:
7.00 Vågner
7.30-8.00 Havregrød el øllebrød + vand af kop
9.30 ½ bolle med ost, frugtmos + lidt mælk
10.00-11.00 Lur
11.30 Frokost – rugbrødsmadder + vand
13.30-15.00 Lur
15.30 Snack – fx lidt youghurt + vand
17.30 Aftensmad + vand
18.15 Bad
18.45 Ammes og puttes
23.45 Ammes
Da hun kan være vågen i op til 2 timer på forskellige tidspunkter om natten, kan hele dagsrytmen rykke sig med en times tid. Vi forsøger dog at holde fast i de samme tidspunkter, og har også forsøgt at vække hende kl 7.00 hver morgen, på trods af nattefesten.
Når hun vågner om natten, er hun glad og snakkende – meget sjældent ked af det. Jeg lægger en hånd på hende som jeg også gør når hun skal sove om aftenen ...
... og shysser på hende. Ca 11/2 time senere giver jeg som regel op, tager hende op og straks ligger hun hovedet på min skulder og sover. Jeg har prøvet forskellige ting – jeg har taget hende op med det samme og som regel lægger hun sig til at sove, men vågner så når jeg ligger hende ned igen. Jeg har forsøgt at sove hele nætter på en madras på hendes gulv, for at kunne fange hende inden hun vågner for meget og på den måde få hende tilbage til søvnen. Uden held desværre. Jeg har også prøvet at jeg sover på den ene madras på gulvet og min datter på den anden, og her sover hun natten igennem. Hvis natten afbrydes kan hun hurtigt beroliges og sover herefter igen. Men det syntes jeg jo ikke er holdbart. Dels sover jeg virkelig skidt og dels er det en meget dårlig vane. Vi har aldrig brugt at hun sover i vores seng, da det ofte bliver en fest for hende, så det er ikke en option.
Jeg er ved at være godt brugt af ikke at få min nattesøvn, og det er hun selvfølgelig også. Har du nogle ideer til hvordan jeg kan ændre denne vane, for jeg er sikker på det er en vane. Hun bliver ikke ammet om natten og de få gange jeg har tilbudt hende vand, har hun ikke rigtig været interesseret.
Mange hilsner
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.