Brev:
Aften uro og flaskebarn
Hej Helen..
Du giver altid så gode svar og råd - det kunne jeg godt bruge nu.
Jeg har en lille dejlig søn fra september 12. lige siden fødslen har han været lidt urolig. han er f. eks ikke glad for at ligge selv - det bliver kun til et ganske kort øjeblik, så er han meget utilfreds. Særligt om aftenen, hvor han er meget meget urolig. der går vi op og ned af stuegulvet med en meget utrøstelig lille dreng, der laver 'flitsbue' indtil han falder udmattet i søvn.. det står på mellem 1 - 2 timer.. vi har prøvet mange ting, som at ligge ham lidt før, så han ikke bliver overtræt, gået tur med barnevognen, givet bad, jeg har været alene hjemme med ham nogle aftener for at se om der er for meget uro her med storesøster osv. - men der er ikke rigtig en forskel.
Om dagen sover han rigtig meget. er vågen ca. 1 time, så bliver han igen lagt. sådan har det været siden fødslen. ellers er han mere glad om dagen, så længe han bare ikke bliver lagt selv på aktivitetstæppe e.l.
Vi har en datter på 2 år, og kan mindes hun også sov meget - men hun
var ikke så urolig som han er om aftenen og nød at ligge på sit aktivitetstæppe og kigge.
Kan vi gøre noget for at gøre ham mindre urolig ?
Jeg har ...
... ammet ham i de første tre måneder, men røg desværre på sygehuset med en akut blindtarmsbetændelse. de dage uden mad, væske og søvn og lidt ekstra stress gik udover amningen. efter han har fået flaske vil han ikke rigtig lægges til brystet igen. Jeg synes dog ikke han spiser nok mme.
Han vejer ca. 6,5 kg og siden han begyndte på sutteflasken er han maks. kommet op på 800 ml. nogle dage kun 600 ml. det er en uge siden han har fået et helt 'ammemåltid'. De seneste dage har jeg ikke kunnet amme, da han har vendt hovedet væk.
Kan det være fordi han lige skal vænne sig til flasken han ikke spiser mere endnu ?
Han laver en ble med fyld dagligt og har også våde bleer. om dagen vil han gerne snakke, smile og pludre når han er vågen.. der er han tilpas - det er han ikke om aftenen, men var det heller ikke inden han fik flasken. så jeg synes ikke jeg på ham kan mærke han ikke længere bliver ammet - men jeg bekymrer mig om han nu får det han skal ha. og har du evt. nogle 'tricks' til hvordan jeg får mere mælk i ham.
Han spiser hver tredje time - hvis jeg prøver at give lidt oftere tager han ikke fra, men tygger bare på sutteflasken.
Tusind tak for svaret og rigtig god jul
Med venlig hilsen
Dorte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder