Brev:
Søvnrytme - svært ved at undvære sin 3. lur
Hej Helen,
Så er vi rendt ind i endnu en problemstilling... :)
Jeg skriver, fordi vores søn på lige godt 7 måneder har meget svært ved at undvære sin 3. lur om eftermiddagen. Vi har for halvanden uges tid siden skåret hans lure ned fra tre om dagen til to. Dette har dog resulteret i, at han ved ca. 16 tiden (eller før) er både ulykkelig og umulig. Det ender ofte med, at jeg lægger ham ind i seng (bare for at give ham lidt ro/alenetid), hvor han så ofte ender med at falde i søvn. Jeg er helt klar over, at dette ikke er helt optimalt – men alternativet er, at resten af dagen er lidt ødelagt for ham, fordi han er pylret og ked af det.
Han sover nogle gode lure både om formiddagen og til middag – begge med en varighed på 1,5-2 timer. Formiddagsluren starter omkring kl. 9 og middagsluren omkring kl. 13. Derudover skal det siges, at han stadig er lidt af en ...
... natteravn. På din opfordring ammer jeg ham stadig en smule om natten. Grunden til dette er, at han, som jeg har skrevet i et tidligere brev, ikke vil ammes om dagen – og dette uanset portionsstørrelsen på mos/grød. I løbet af et døgn ammes han: Klokken ca. 21-22, sommetider klokken 03 og igen ca. klokken 05. Det er ikke altid, han gider ammes kl. 03 – men han vågner altid der alligevel og skal hjælpes videre i sin søvn. Udover disse ret faste opvågningstidspunkter har han desuden nætter, hvor han vågner med 1-2 timers mellemrum hele natten igennem.
Så kort og godt har vi virkelig nogle udfordringer ift. søvn. Derfor: Skal jeg holde fast i, at han kun sover to lure (til trods for, at det så ødelægger hele hans eftermiddag/aften?) Er der noget, vi kan gøre anderledes for at give ham et bedre søvnmønster – dag såvel som nat?
På forhånd tak
Venligst Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!