Annonce

Annonce

Svar: 1 år og stadig urolig søvn


5. december 2012

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du nævner at far snorker ... Gør lillebror også det? Det kunne jo være at han havde hævede mandler eller polypper og det var forklaringen på, hvorfor han sover så uroligt og ofte vågner om natten. Det kunne være en idé at få en øre-næse-hals-læge til at tjekke ham, hvis du oplever at han snorker om natten - bare en tanke:)

Derudover spiller forkølelse, alder, udvikling, start i dagpleje osv. naturligt også ind - det er alt sammen med til at give en urolig søvn fordi han drømmer meget og naturligt er både motorisk og mentalt urolig ...

Og så tænker jeg også at det er ret vigtigt at du forsøger at gøre de samme ting, dag ud og dag ind - fast rytme, faste rutiner. Du skriver f.eks. at der ikke er forskel på om han har det ene eller det andet nattøj på - effekten er den samme. Ligesom du også skriver at "der er heller ingen forskel på de dage han får grød og ikke får", hvor det vil være rigtig godt at du forsøger at give godnatgrød hver dag i en længere periode, gerne i 2-3 uger for at se om det har nogen effekt.

Jo mere rytme og struktur - fast stå op tid, fast puttetidspunkt - uanset om det er hverdag eller weekende er vigtigt. Faste spisetider, legetider, puttetider om dagen er vigtigt - det spiller alt sammen ind på nattesøvnen.

Din egen ro - eller det modsatte, - din egen stress over at få afbrudt nattesøvnen påvirker også og måske er det dig, der i et par nætter skulle flytte ud af soveværelset og så lade far og lillebror sove sammen. Det kan faktisk også have effekt nogle gange og måske vil netop fars snorken gøre at lillebror sover bedre :) Og du vil få mere overskud, fordi du også kan sove bedre ... Prøv det ...


Annonce

... f.eks. 3 nætter og se hvad der sker.

Og med hensyn til at sove ude, så bør han ikke sove ude, hvis det er mere end minus 10 grader. Selvom han er et år nu, så er det stadig vigtigt at han ikke sover ude, når det er rigtig koldt. Ud over temperaturen, så skal man også se på:

- Sovestedets placering - der skal være læ for blæst, regn og rimnedfald.

- Barnevognen eller krybben han ligger i - Den skal være isoleret, være vind og vandtæt til alle sider, bunden evt. isoleret ekstra med en skumgummimadras eller lignende.

- Tøjet han har på - Han skal være iklædt tøj med god varmeisoleringsevne f.eks. uld eller kunstof med tilsvarende egenskaber. Han skal puttes med en dyne eller puttes i en sovepose, som dækker hans krop både opad og til siderne. Evt med et ekstra tæppe over. Derudover også hue, handsker osv.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


- Han skal være rask - Hvis han har feber, lider af kronisk mellemørebetændelse, astmatisk bronkitis eller lignende, så er han særligt udsat hvis det er koldt og tåget og bør her ikke sove ude.

- Han bør ikke sove ude i mere end 2 timer, hvis det er koldt. Og jo yngre børn er og jo koldere det er, jo hyppigere skal barnet tilses.

Hvis du er i tvivl om det er for koldt, så sæt dig på en stol ved siden af vognen hvor han sover og ifør dig passende påklædning og prøv at fornemme, hvordan det egentlig ville være at sove der ...

Hvis det bliver rigtig koldt og dagplejer skal putte 5 børn inde, så må der findes en løsning på dette - et par store madrasser på gulvet eller lignende, hvor alle børn kan ligge sammen kunne være en idé ...:)

Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Og også rigtig glædelig jul til dig og dine drenge :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce