Brev:
Urolig putning
Kære Helen
Vi er nu startet paa de her aftener, hvor det er meget svært at faa Andreas til at sove. Det har hidtil været meget nemt, og vi har ikke lavet om paa putteritualet. Men der skal nok andre metoder til nu :-) ?
Som altid saa bliver han ammet inden han skal sove, og det sker i vores seng, da det er mest rart og roligt. Derefter bærer jeg ham ind i sin egen seng, nogle gange er han vaagen, andre gange sover han. Og det er gaaet rigtig fint indtil nu.
Nu er han er som regel vaagen og meget energisk, kan slet ikke finde ro. Rejser sig op i sengen, laver spas, smiler, griner og saa snart vi gaar ud af værelset græder han.
Vi har prøvet at gaa lidt frem og tilbage, men det er det samme resultat. Nu er vi saa begyndt at lægge ham i vores seng, hvor vi har mulighed for at ligge ved siden ham, og det beroliger ham lidt og igen ikke altid. Han tumler rundt og har svært ...
... ved at finde roen. Vi nusser, kæler, ligger haand paa maven og efter noget tid kan han saa finde ro og falder i søvn, men det tager tid.
Han maa gerne falde i søvn i vores seng, og han maa ogsaa gerne sove hos os nogen gange. Men vi har en lille seng og vi sover nu bedst, hvis han er i sin egen. Jeg vil jo ogsaa helst, at han skal kunne falde i søvn i sin egen seng. Saa hvordan skal vi gribe det an? Jeg tænker, at det er bedre at faa de gode vaner indført saa hurtigt som muligt :)?
Hans dagsplan ser saaledes ud:
Staar op ved 7-tiden, spiser morgenmad kl. 7.30-8.00. Sover formiddagslur fra kl. 9.30-11. Spiser frokost kl. 11.30, ammes kl. 13. Sover igen ved 13.30 tiden og vaagner ca. kl. 15. Kl. 15.30 spiser han, aftensmad kl. 18, grød kl. 19.15 og ammes og lægges i seng ca. kl. 20. Ammes naar han selv vaagner ca. kl. 24.
Venter spændt paa dit svar.
Venlig hilsen
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.