Annonce

Annonce

Svar: Sut


3. december 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre at I nu har fået en fysioterapeut koblet på. Det lyder som om at hun går aktivt ind i tingene og kan og gerne vil hjælpe jeres dreng:)

Med hensyn til sutten, så har du naturligvis ret i at det ville være rigtig godt, hvis brugen af den kunne minimeres, så han kun havde den, når han skulle sove. Lige nu lyder han dog meget opmærksom på sutten og til at have tydeligt brug for den og jeg tænker, at hvis I fjerner den eller nægter ham at få den, så vil behovet for den og trangen til den sandsynligvis blive større.

Du fortæller jo at hvis pædagogerne giver ham den i vuggestuen, så falder han til ro, bruger den i ½ times tid og herefter er han så parat til at lægge den fra sig og komme videre - og jeg synes derfor at han lige nu skal have lov til at have sin sut. Jo mere fleksible I er omkring sutten, jo færre regler der er, jo mere naturligt det er for ham at få ...


Annonce

... den - jo lettere det er - jo mere vil fokus sandsynligvis også komme væk fra sutten, roen vil falde over ham og han vil stille og roligt igen blive klar til at undvære sutten.

Jeg tænker derfor at I lige nu skal lade ham have den og ikke stille for mange krav omkring den. Og stille og roligt, når der atter er ro på og han virker mere parat, måske i det nye år, så kan I begynde at stille lidt krav som "du skal tage sutten ud, ellers kan jeg ikke høre hvad du siger" eller "nu lægger du sutten der, så ligger den der indtil du skal sove" eller lignende. Så han netop ikke kommer til at rende med den i munden hele tiden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan overveje om en putttebamse ville være godt for ham - meget gerne selv tage ham med ud og vælge en og så bruge den fast sammen med sutten. Stille og roligt vil bamsen så kunne tage over og brugen af sutten blive mindre og mindre ...

Rigtig meget held og lykke og rigtig glædelig jul! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mekonium - den første afføring

Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.

Læs mere i Babylex

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce