Brev:
Rykke nattesøvnen en time?
Kære Helen
Så har vi igen et spørgsmål vedr vores søns søvn. Han er nu 8,5 mdr og begyndt at tage lidt længere lure ila dagen, hvilket er godt.
Vores spr går på nattesøvnen.
Han er indtil nu oftest blevet puttet senest kl. 18, fordi han har været så træt der, men nu prøver vi at skubbe det lidt, da han vågner tidligere og tidligere om morgenen. Når han bliver puttet, sover han indtil kl ca. 1-2, hvor han bliver ammet, skiftet og lagt til det andet bryst - herefter lagt tilbage i sin seng uden problemer.
Udfordringen kommer, når han vågner næste gang, hvilket er cirka kl. 4.00. Her har vi hidtil kunnet få han til at sove et par timer mere ved, at han har ligget i vores seng og ammet lidt indimellem. Det prøver vi stadig, men ofte virker det som om, at han er helt frisk og klar på dagen – og falder ikke i søvn igen efter kl. cirka 4.00 – 4.30. Vi har også prøvet at lade ham blive i hans egen seng, men det virker slet ikke. Vi har prøvet ’alt muligt’ for at få ham til at sove igen, men han virker faktisk udhvilet, så det er hverken let eller fair. Han vil dog ikke ligge og lege og pludre alene men have vores selskab (han er ikke sulten).
Vi har derfor de seneste uger forsøgt at rykke putningen med 10 ...
... minutter af gangen, som du har beskrevet, men det virker ikke – tværtimod vågner han nogle gange tidligere, jo senere han bliver lagt.
En anden ting – som også spiller ind – er at han de seneste to dage har taget en meget lang lur sidst på eftermiddagen (3-4 timer), hvilket har betydet vi først har puttet ham kl. 19.30-20.00 (hvor han var træt og det var også 1,5 time senere end normalt). Men heller ikke det har betydet at han har sovet længere end kl. 4.00.
Vores spørgsmål er derfor:
- Hvordan rykker vi rytmen en anelse, så han puttes ca 19.30/20.00 og så kan sove det tilsvarende længere – til kl. 5.30 -6.00?
- Når han tager en meget lang lur sidst på eftermiddagen, hvilket kommer til at skubbe hele aften/natte-rytmen, skal vi vække ham? Eller lade ham sove, selvom han så vågner fra lur kl 19.00, hvor han normalt lige er blevet puttet til natten?
Han sover en formiddagslur på cirka 1,5 – 2 timer, og vi prøver at give ham en lang lur efter frokost (så han ikke behøver en sidst på eftermiddagen), men her vågner han typisk efter 30-40 minutter. Og så er han så træt ca kl 16., at han har brug for en lur.
Han spiser som han skal og er en glad og let baby.
PÅ forhånd tak for svar.
Venlig hilsen
I
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.