Svar: Nedtrapning af amning
Kære Louise
Tak for dit brev :)
Det fungerer sådan, at jo mindre du ammer og jo mere flaske du giver, jo mindre mælk vil du producere. I takt med at din dreng får mere og mere flaske, jo mere vil din amning naturligt gå i stå ...
Det er rigtigt at hvis du malker ud med brystpumpe, så vil du naturligt stadig producere mælk, men en brystpumpe vil ikke kunne stimulere brystet på samme måde som din dreng kan og du kan derfor ikke opretholde en mælkemængde alene ved at malke ud - han skal til brystet, hvis du vil bibeholde amningen.
Som jeg læser dit brev, så vil du gerne bibeholde amningen om natten lidt endnu og det er rigtig fint, det kan du gøre så længe både han og du synes det fungerer godt for jer :) Om dagen kan du give flaske, - det fungerer også - og så må du malke ud, når brystet er for spændt, netop for at du ikke får ondt og ikke får en brystbetændelse. Det er her godt, hvis der går f.eks. 4 timer imellem at du malker ud, for jo længere tid der kan gå imellem hver amning/udmalkning, jo mindre mælk vil du producere. ...
... Det stimulerer altså til mere mælk, hvis du malker ud hver anden time i stedet for hver 4 time ...
Det er derfor en god idé at amme aften, sen aften og tidlig morgen, da du gerne vil bibeholde disse amninger og i løbet af dagen kan du så lige nu malke ud f.eks. 2 gange og stille og roligt gå ned til at malke ud en gang, så måske en gang hver anden dag og så tilsidst helt forsøge at undvære udmalkning om dagen. Stille og roligt, vil det sandsynligvis også blive sådan, at amningen kl 03 trappes ud, så du kun ammer aften og tidlig morgen ... Hvor længe du vil kunne gøre dette må tiden vise - for nogle fungerer det rigtig godt, hos andre, vælger barnet brystet fra fordi mælkemængden bliver for meget nedsat - hos jer må du tage en dag af gangen og se hvordan det går :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men start med at fjerne en amning af gangen og lige nu, hvor brystet spænder rigtig meget til, så malk ud i stedet for at amme - men stræk tiden mellem udmalkningerne / amningerne, så meget du kan, uden at få ondt og uden at få brystbetændelse :)
Rigtig meget held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.