Annonce

Annonce

Svar: Flaske sovende


29. november 2012

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære LB

Tak for dit brev og velkommen tilbage - og hvor er det dejligt at høre at I har fået en lillebror - stort tillykke med det :)

Det vigtigste lige nu er, at din dreng får den mælk han har behov for og tager det på han skal - og hvis det kræver, at han spiser sine flasker i søvne, så er det sådan. Det skal du ikke bekymre dig om lige nu - han skal nok lære at spise i vågen tilstand, så det tager du lige nu stille og roligt :)

Skemad vil han naturligt spise, når han er vågen og han lyder interesseret og parat til det, så det er rigtig fint. På den måde ændrer tingene sig stille og roligt hos jer og tiden arbejder for jer :) Det er meget fint, hvis han får mellem 800-1000 ml mælk i døgnet, han må naturligvis gerne drikke mere, men ligger han derimellem, så burde han få mælk nok. Derudover kan han få vand af kop sammen med sin skemad og så får han naturligt også mere og mere næring via skemaden - det hele hjælper godt på vej og vil øge hans vægt :)

Jeg bryder mig normalt ikke om at "sætte diagnoser" på børn, men jeg ved at det nogle gange hjælper forældre, fordi det giver ro at vide, at man ikke gør noget forkert, at der ikke er noget galt med ens barn - men det er nu engang sådan barnet er, det er barnets personlighed - og man taler her om High Need Babies.

Alle børn har brug for, at vi forældre er opmærksomme på, hvornår de er trætte, sultne, skal stimuleres, hjælpes med at finde ro osv. Det er helt naturligt, sådan er børn og sådan er det at have børn. Men de fleste børn har brug for hjælp på et af punkterne - de sover rigtig godt, men har svært ved at spise eller modsat, de spiser rigtig godt, men har svært ved at sove. High Need Babies skiller sig ud, fordi de har brug for hjælp på alle punkter.

Disse børn har på den ene side brug for rigtig meget stimulation, men bliver samtidig meget let overstimulerede. De har rigtig ...


Annonce

... svært ved at sove, kan græde, når de skal finde ro eller kan vågne med et skrig og har svært ved at komme videre i søvnen og de har ofte også svært ved at spise .. Det er tydeligt sultne og søgende, men når de så tilbydes flasken, så spiser de lidt eller afviser, som om de ikke har brug for den - men hvis man så nøder den ekstra, bevarer roen og bliver ved, ja så sluger de pludselig 150 ml og hvorfor så stritte imod? - Fordi han simpelthen har svært ved at fornemme, hvornår han er mæt og hvornår han er sulten.

Og måske er det derfor jeres dreng spiser bedst i søvne - og det er helt okay:)

Det er rigtig godt at du drøfter maveproblemerne med jeres læge og hvis lægen mener at jeres dreng har en prop stående, så er det vigtigt at få denne ud. Det er fint med laktulose eller movicol - prøv jer frem med lægen på sidelinjen - men overvej også om han skulle have et klyx i endetarmen, for på den måde at få skabt fuld passage - tal også med lægen om det.

Du er nødt til at sikre hans behov for mælk og hvis du går ud fra at hans behov for mælk ligger mellem 800-1000 ml så får han hvad han har brug for af næringsstoffer og bliver ikke overfyldt med mælk :) Væskebehovet kan derudover dækkes af vand.

Mit forslag til en dagsplan kunne se således ud:

Tidlig morgen: Flaske og sover videre

Formiddag: Flaske og formiddagslur

Frokost: Tilbydes ½ dl grød, evt. med frugtmos som topping, vand af kop.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Flaske og middagslur

Eftermiddag: Flaske og powernapper

Aften: Tilbydes ½ dl. grøntsagsmos, vand af kop.

Flaske og puttes til natten

Sen aften: Flaske og sover videre

Midt nat: Evt flaske ...

Jeg vil anbefale dig min bog "Helens bog om børn og mad". I den finder du opskrifter, dagsplaner osv. nu hvor I skal igang med skemaden og familiemaden:)

Håber at ovenstående giver dig lidt ro med på vejen og glæder mig til at følge jer igen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce