Svar: Kildevand eller postevand
Kære Amela og Michael
Tak for jeres brev :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at når man giver sit barn flaske, så koger man vandet man bruger inden tilberedningen - de første 4 måneder. Man skal følge anvisningen på pakken med mme vedr. vandets temperatur ved blanding.
Det anbefales at man de første 2 levemåneder tilbereder en flaske af gangen. Vand kan koges på forhånd og opbevares i køleskabet. Før pulveret blandes i, kan vandet opvarmes til den temperatur, der står på pakken - vandet behøver således ikke at blive kogt igen.
Efter 2 måneders alderen kan man tilberede modermælkserstatning til et døgn af gangen, med mindre barnet er født for tidligt eller har sygdomme i immunsystemet. Hvis dette er tilfældet så skal flaskerne tilberedes fra gang til gang, så længe barnet udelukkende får flaske. Efter tilberedningen skal flaskerne lukkes til og straks sættes i køleskab (max 5 grader) ind til de skal bruges. Når barnet har brug for sin flaske, kan denne opvarmes i mikroovn eller i vandbad.
Når børn bliver 4 måneder ...
... gamle, kan de få vand fra den kolde hane, når de f.eks. skal have lidt vand at drikke, som tørstslukker eller ved siden af skemaden, når de i 4-6 måneders alderen begynder med dette.
Det vand vi har i vandhanerne er normalt rigtig godt og helt sikkert at bruge til fremstillingen af modermælkserstatning. De forskelle der kan være i vandet har normalt ingen betydning. Vandet tappes fra den kolde hane, efter af de første ca. 200 ml er løbet ud, det koges og nedkøles til den temperatur, der anbefales på pakken med modermælkserstatning

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Har man privat brønd, så bør man kontakte kommunens tekniske forvaltning for at få lavet en analyse af vandkvaliteten. Hvis analysen er god, kan vandet bruges. I forhold til spædbørnsernæring er det især indholdet af nitrat, der kan være problematisk - og ikke indholdet af salt eller kalk ...
Er man det mindste i tvivl om vandets kvalitet, så anbefales det at man bruger kildevand på flaske til fremstilling af modermælkserstatning.
Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet