Svar: Fra flaske til kop
Kære Gitte
For nogle børn er det en stor omvæltning at gå over til kop. Du kan måske med held bruge en tudkop af den type, hvor der er hank og hvor funktionen som kop stadig er der, når tuden tages af. Med lidt held kan du så begynde med tud på og efterhånden som han vender sig til det, tage tuden af og lade ham drikke af den som kop.
Det er ofte også en god idé at lege tingene ind. Pjat med ham, lav fjollerier. Vis at du også drikker af koppen og ih hvor er det dejligt.
Med hensyn til mad, så kan du sagtens rykke måltidet frem. Mange børn er sultne omkring kl 17, hvilket ofte kan være et lidt presset tidspunkt for familier, der skal have arbejde osv. til at gå op i en højere enhed, men så må man forsøge at få det bedste ud af det. Efterhånden som han bliver ældre kan man derfor med fordel give ham kogte ...
... grøntsager, som nogle børn ofte ikke er så vilde med, på det tidspunkt, hvor han er sulten og så gemme kød, brød mv. til man selv spiser til aften.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du laver grøntsagsmos så begynd med en mild grøntsag f.eks kartoffel eller gulerod. Du skal ikke lave variationer til at begynde med, men holde dig til den samme grøntsag. Stille og roligt blander du så en spiseskefuld anden grøntsag i mosen. Gode grøntsager at starte med kan f.eks være kartoffel med gulerod, blomkål og broccoli. Husk fedtstof, det er også med til at give smag. Hvis du selv laver kartoffelmos så lad være med at bruge blender til det, da det bliver meget klæbrigt af dette.
Du kan også prøve med grøntsagsmos på glas. Selvom vi gør os nok så meget umage og vil vores børn det så godt, så kan de nogen gange bedre lide det på glas. Det er da et forsøg værd.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.