Annonce

Annonce

Svar: Den der godnatflaske


7. november 2012

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor, far og lille Isabel

Tak for jeres brev :) Det lyder som om at det går rigtig godt hos jer og som om at indkøring i dagpleje osv. er gået rigtig godt. Dejligt! :)

Hvor er det dejligt at det er gået så fint med at undvære drømme flasken! Krydser fingre for at det går ligeså fint med at fjerne flasken inden aftenputningen :)

I første omgang er det vigtigt at erstatte med noget andet og at gøre dette gradvist. Det betyder at man ikke skal "tage en kold tyrker", men i stedet give hende et nyt og på sigt ligeså dejligt putteritual, som flasken er lige nu.

De fleste børn vil når de er mellem 12-18 måneder begynde at have glæde af en godnathistorie, ligesom de ofte også i denne alder begynder at tage en putteklud eller puttebamse til sig. Og det kan være en rigtig god idé at I stille og roligt introducerer dette - sammen med flasken, så hun får begge dele.

Næste skridt er så at bibheolde de nye ting som godnathistorie, puttebamse osv. og så trappes mængden af mælk i flasken stille og roligt ud, så hun får mindre og mindre og vænner sig til at drikke mindre.

Det kan være en god idé samtidig med dette at indføre en godnatgrød om aftenen, som en del af putteritualet, fordi I på den måde sikrer at hun ikke er sulten, når hun bliver puttet.

Næste skridt er så at erstatte flasken med en kop mælk i stedet - hun har stadig sin ...


Annonce

... puttebamse, puttes stadig med godnatistorie, nærhed osv. som hun plejer og hun får også stadig lidt mælk - men nu af en kop.

Og til sidst når I så til at mælken helt forsvinder, evt. give vand i stedet (det er bedre for tænderne) og det øvrige ritual er stadig som det plejer at være.

Så en gradvis introduktion af et nyt ritual, samtidig med at I gradvist nedtrappet behovet for flasken. Flasken bør trappes ud et sted mellem 12-18 måneder.

Når jeres datter bliver et år, så vil hendes behov for mælk og dermed kalk blive dækket ind, hvis hun får mellem 350-500 ml mælk dagligt. I dette indtag tæller alt det hun får - mælk i grød og mos, letmælk hun kan drikke af en kop, en portion yoghurt, sovs til maden osv. Ost er også en rigtig god kilde til kalk og det vil være godt, hvis hun tilbydes lidt ost hver dag.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hendes behov for mælk og kalk vil således normalt blive dækket ind, hvis hun får et glas mælk morgen og aften, får en portion yoghurt eller lignende surmælksprodukt om eftermiddagen, får lidt mælk i sin grød, spiser lidt ost og sovs.

Hendes væskebehov skal dækkes via kop og den bedste tørstslukker er vand. Derfor er det godt stadig at tilbyde hende vand til måltiderne (så hun ikke kun tilbydes mælk) og også give hende vand som tørstslukker mellemmåltiderne.

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :)

Og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce