Svar: Søvn og halskirtler
Kære Rikke
Tak for dit brev :)
Det lyder umiddelbart helt okay at du putter din dreng i seng kl ca 19.30. Og at han herefter ligger og læser lidt og hygger sig. Han er på intet tidspunkt ked af det, han lyder til at nyde sin rolige stund i sengen og det lyder derfor som noget han har behov for. Det er længe han ligger, uden at falde i søvn - men så længe han er glad og nyder denne stund, så synes jeg det er helt okay.
Hvis han begynder at blive ked af det, protesterer højlydt, kravler ud af sengen, søger jer igen og igen om aftenen og tydeligt ikke vil i seng, men hellere vil lege mere og være mere aktiv, før han er parat til at sove - så kan det være nødvendigt at ændre lidt på rutinerne. Men lige nu lyder det som om at det fungerer og man skal som ...
... udgangspunkt ikke ændre på noget, der fungerer godt :)
Middagslur skal han stadig have hver dag - han er for lille til at kunne springe denne over :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til hævede halskirtler, så synes jeg du skal få en tid hos en øre-næse-hals-læge. Det kræver ikke henvisning fra egen læge at få dette, du kan ringe direkte og bestille en tid. En øre-næse-hals-læge er specialist indenfor alt hvad der handler om netop ører, næse og hals og vil derfor kunne undersøge din dreng og også rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig.
Det er rigtigt, at hvis du læser på nettet, så kan du naturligt blive helt forskrækket og det er der ingen grund til. Det er langt bedre at få det undersøgt og af den vej blive beroliget :)
Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder