Svar: Tommelfingeren
Kære Anne
Tak for dit brev og dejligt at høre at lillesøster trives :)
Det lyder som om at din datter har behov for at sutte og derfor er det en god idé at tilbyde hende en sut .. Nogle børn har et større suttebehov end andre børn og din datter lyder til at ville have glæde af sutten.
En sut er at foretrække fremfor tommelfingeren. En sut kan barnet vænnes af med, hvor tommelfingeren altid er der og derfor kan barnet bruge sin tommelfinger i flere år - at sutte på tommelfinger kan også give overbid og dermed påvirke tandstillingen. En sut kan også give suttebid, men igen - sutten kan fjernes og det kan fingeren ikke. Så selvom du ikke er glad for at give hende en sut, så kan det altså være at foretrække i stedet for at hun vænner sig til at bruge sin tommelfinger.
Man kan få mange forskellige slags sutter og I kan forsøge ...
... jer frem - der er runde, flade, anatomiske, små, store, sutter i naturgummi, sutter i silikone osv. Om jeres datter vil acceptere en sut, må forsøges, det er ikke sikkert, at hun vil tage imod den med den alder hun har - men det kan være et forsøg værd. Prøv evt. at sætte sutten fast på den sutteklud du allerede har introduceret :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis hun begynder at søge sin finger ca. 3 timer efter hun har spist, så er det en god idé at lægge hende til brystet og sikre hende mælk. Det er helt naturligt at hun har brug for at spise med 3-4 timers mellemrum og det er vigtigt at hun får mælk mindst 6 gange i døgnet, for at være dækket ind. Det er også vigtigt at lægge til, for at bibeholde din mælkemængde og hun skal på den måde have lov til at flekse sit behov ved brystet.
Håber du kan bruge disse overvejelser lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.