Svar: Alt alt for mange rosiner
Kære søde Nanna
Tak for dit brev :)
Jeg tror alle forældre kender til følelsen, at man opdager at man har gjort noget helt forkert, som ikke var til barnets bedste - og man panikker. For vi ønsker jo det aller bedste for vores børn, intet er mere vigtigt.
Ochratoksin A er et toksin, der er almindeligt i danske fødevarer og det findes i mere end rosiner. Ofte kan det påvises i f.eks. korn, kaffebønner, øl, vin, druer, tørrede bælgfrugter mv. Hvor meget ochratoksin A, der fremkommer i de forskellige fødevarer varierer meget og afhænger helt af årtiden, vejr og vind. Det er altså ikke sådan at man altid kan sige at i f.eks. rosiner er indholdet af ochratoksin A altid på et bestemt niveau.
Din dreng lyder ikke til at have nogen symptomer. Han lyder til at udvikle sig i sund og god retning, han er ikke træt, virker ikke ...
... syg eller på nogen måde påvirket og det må du holde fast i!
Jeg er usikker på hvorvidt man vil kunne tage en blodprøve og måle indholdet af Ochratoxin (mykotoksiner) i blodet - jeg tror det er muligt, men jeg ved dog ikke hvad normalværdierne er, men det må din læge kunne finde ud af. Og jeg synes du skal prøve at tale med lægen om, hvordan du skal forholde dig. Om man vil kunne undersøge din dreng og hvorvidt det overhovedet skønnes nødvendigt - her er lægen bedst til at rådgive dig.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre og sender dig et stor knus herfra. Og husk så at det er menneskeligt at vi nogle gange laver fejl eller tager nogle forkerte beslutninger - og det er godt at have en menneskelig mor! :)
Hvis du finder ud af noget, som kan være interessant for andre at vide, må du meget gerne give mig en tilbagemelding ...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.