Svar: Vil pludselig ikke tage sutten, men vil gerne have den!
Kære Charlotte
Tak for dit brev :)
Det lyder for mig som om at de mange tandfrembrud jeres datter har, irriterer hende eller gør så ondt, at hun på den ene side har brug for at sutte på noget, men på den anden side ikke kan, fordi det gør for ondt.
I kan naturligvis tale med lægen om at få noget smertestillende til hende, evt. noget lokalbedøvende hun kan få smurt på, så det ikke gør så ondt og så hun måske derfor alligevel gerne vil bruge sin sut som trøst.
Ellers tænker jeg, at I må gøre som I gør - tilbyde sutten, lade den ligge så hun kan tage den, hvis hun har behov, og så prøve at trøste og berolige hende. Hun er stadig så lille at hun ikke kan forholde sig til smerten og hvorfor det gør ondt - hun oplever at have ondt ...
... uden at forstå forklaringen om hvorfor og det er naturligt svært for hende.
Giv hende også gerne en kold gulerod, agurk eller andet som hun kan sutte på og måske hellere vil have i munden end sutten ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Om hun så siger farvel til sutten nu, det må tiden vise. I kan ikke presse hende til at tage den, men I kan gøre den tilgængelig og så må hun selv styre behovet for den. Jeg tænker også at det vil være en rigtig god idé at introducere en bamse eller lignende, som hun kan bruge som trøst, når hun er ked af det. Det vil være rigtig fint at have en sådan som substitut for jer og som trøst - også når hun bliver ældre. Mange børn bruger en puttebamse i stedet for sut :)
Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.