Annonce

Annonce

Svar: Børnepasningsordning - 2 børn og en uerfaren børnepasser


25. oktober 2012

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev :) Og ja - hatten af for dagplejere og pædagoger, der nogle gange skal strukturere hverdagen for 4-5 børn af gangen, det er bestemt ikke en let opgave.

Jeg er helt enig med dig i at det vil være rigtig godt, hvis børnenes dag kan synkroniseres. Og det er der stor mulighed for kan lade sig gøre - de står begge op mellem 6-7 om morgenen og burde derfor godt kunne blive lagt til formiddagslur nogenlunde samtidig. Din dreng vil kunne være vågen og vil så kunne overgive sig til søvnen, imens jeres børnepasser putter pigen.

Jeres børnepasser vil jo gerne gøre det så godt som muligt og forsøger naturligvis at tilgodese både børn og jer forældre. Og det er rigtig dejligt, hun lyder meget sød og vil virkelig gerne at det skal lykkes. Men hun er nødt til også at finde en måde, hvorpå hele hverdagen kan fungere for hende - og det betyder at I forældre begge må være lidt fleksible i forhold til putning. Pigen må puttes lidt senere og drengen lidt før end de plejer at blive.

Hvor længe de så sover, må vurderes fra dag til dag og så skal de puttes til middagslur. Det kunne være rigtig godt, hvis hun her kunne putte dem i en tvillingevogn, så begge børn kunne gøres putteklar samtidig - måske kan man leje en eller I kan købe en brugt - og hun kunne så gå en tur med dem, hvor de kunne sove til middag. Det kan være en måde at lære dem at sove samtidig på og en måde også at give hende lidt frirum. Dagplejere har jo også store vogne, hvor der kan være flere børn i, så børnene kan sove, når de kører ... - og nogle sidder og er vågne, andre sover og det er okay :)

Hun skal forsøge at finde en rutine, hvor de får mad, bliver skiftet og gjort klar til putning og derefter puttes. Drengen først, fordi han er en tålmodig sjæl, der sandsynligvis vil hygge sig med at sidde i vognen og kikke på at pigen så bliver sat i vognen. Og så skal de puttes samtidig. De skal altså begge gøres klar til at blive puttet, begge have skiftet ble, kommes i sovedragt, have sut, klud osv. Og så kommes drengen ud i barnevognen og derefter pigen.

Og hvorvidt det så er nødvendigt at køre dem en tur eller om børnepasser kan lulle lillepigen til ro netop ved at bumpe med vognen, holde hænderne på hende osv. det må børnebasser forsøge at finde ud af.

Og ja, der vil naturlivis være dage, hvor det hele ikke lykkes og sådan er det og hun skal naturligvis også have tid til at finde ud af det og tid til at lære børnene at kende, ligesom de også skal lære hende at kende. Hun skal også ...


Annonce

... finde ud af, hvornår de har afføring i forhold til hvornår de spiser, så de måske kan nå at få skiftet bleerne før putning ... men det kommer hen af vejen :)

De fleste børn vil i denne alder trives bedt med 2 lure dagligt - ofte sover de ca 14 timer i døgnet - fordelt så de sover mellem 2.5-3 timer samlet i løbet af dagen og ca 11 timer om natten.

En plan som begge børn kunne følge kunne se således ud:

Vågner mellem 6-7

Morgen 7-7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 8.45: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, evt. frugtmos, vand af kop.

Puttes til formiddagslur ca kl 9, sover her måske en times tid, tilbydes vand at drikke, når de vågner, leger, bruger sig selv motorisk og mentalt

Frokost 11-11.30: Rugbrødshapsere med forskelligt pålæg, suppleres med kogte grøntsager og også stadig gerne grøntsagsmos med kød eller fisk, vand af kop.

Tilbydes banan og lun sødmælk af en kop - eller flaske med modermælkserstatning, og puttes herefter til middagslur ca 12.30-13, må her gerne sove en god lang lur på et par timer. Gerne i barnevogn, hvor børnepasser kører med dem.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Eftermiddag 15.30: Tilbydes en lille portion tykmælk med revne æbler, rugbrødsdrys, ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, vand af kop.

Tilbydes evt lidt grønt eller frugt i hånden som "før aftensmad".

Aften 17.30-18: Familiemad, kød, fisk, grøntsager, kartofler, ris, pasta, sovs. Mad der smager af noget, mad i stykker og også stadig moset mad. Vand eller sødmælk af kop.

Kommer i bad, gøres klar til natten

Tilbydes godnatgrød og puttes til natten med bryst eller flaske 19.30-20

Sen aften 23-24 eller en gang i løbet af natten evt. bryst eller flaske

At børnene måske sover lidt forskudt gør ikke noget, for det giver jo børnepasser mulighed for at nå at skifte den ene, snakke lidt osv. før den anden vågner og på den måde have lidt tid til begge. Men generelt er det en god idé at arbejde på at de sover på nogenlunde samme tidspunkter, ligesom de også skal spise, lege, være aktive osv. til nogenlunde samme tid - på den måde hænger dagen og også døgnet bedst sammen for jer alle både børn, forældre og børnepasser :)

Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej og at I finder ud af det :) Planen jeg har skitseret passer ofte også ind i vuggestuens dagligdag, hvor mange børn får frokost kl 11 og puttes til middagslur kl 12 ... Så på den måde kan både pigens og jeres drengs rytme nærme sig det, de skal passe ind i, når de til næste år skal i vuggestue.

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce