Annonce

Annonce

Svar: På arbejde, natteuro, mælk nok?


24. oktober 2012

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det vil være en rigtig god idé at I begynder at stå lidt tidligere op her en uge før du skal begynde på arbejde - I kan evt. udnyttet at urene i dag er sat en time tilbage ...

Det vil være fit at arbejde på en rytme, der passer på dagsplejers rytme, så han kommer op, spiser, leger og er aktiv og sover, på de tidspunkter, som også vil passe hos hende. Dt vil gøre det lettere for ham at oveskue at være der - hvis hans rytme kører helt forskudt for den rytme, dagplejer har og han samtidig skal koncentere sig om alt det nye og at være adskilt fra dig, så vil han naturligt have det rigtig svært.

Så selvom det er dejligt at sove længe om morgenen (hvis man kan kalde det længe at sove til kl 7), så er det en god idé at arbejde på en rytme, som passer til den hverdag I nu skal have ... :)

Det er helt naturligt at han lige nu er motorisk meget urolig om natten. Mange børn vil i de perioder, hvor de udvikler sig rigtig meget, have nætter, hvor de sover uroligt, virrer med hovedet, kaster sig fra side til side, sparker, slår ud med armene, eller lægger sig op i kravlestilling og banker hovedet ind i sengegavlen. Man kalder dette for head-rolling eller head-banging og det er et naturligt fænomen.

Det foregår ofte i søvne, som I også oplever med jeres dreng og det starter ofte i 8-9 måneders alderen i forbindelse med at barnet begynder at kravle og så ses ...


Annonce

... det ofte også når barnet begynder at gå i 12-14 måneders alderen. Det varer ofte et par måneder og så går det over igen og i den periode det står på, må man ofte indstille sig på urolige nætter og at barnet har behov for hjælp til stillingsskift og behov for hjælp til at blive lagt ned igen, hjælp til at finde roen.

Du skal prøve at finde balancen mellem hvornår du hjælper ham og hvornår du lader ham tumle omkring. Hvis han tumler rundt, men egentlig ikke er ked af det, så må du godt lade ham være, hvis han derimod er ked af det, og tydeligt har brug for din hjælp til at blive lagt rigtigt igen, så må du hjælpe ham.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Om dagen må du øve med ham, at han lærer at rejse sig - og sætte sig - så han motorisk bliver bedre og bedre. Når han kan det om dagen, vil han på sigt også kunne det om natten, men han skal lære det om dagen først :)

Og så synes jeg faktisk at du skal prøve at give ham en flaske, når han har sin opvågning omkring midnat. Så han ammes inden han skal sove og sen aften giver du ham så en flaske med modermælkserstatning. Jeg tænker at han godt kan have behov for denne, den vil både sikre hans mælkebehov og den kan samtidig være med til at give lidt ro om natten og måske gøre at det hele hos jer bliver lidt mere roligt. Han kan få flasken på sit værelse og sove videre i sin seng. Det er et forsøg værd synes jeg :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce