Svar: Lægge sig ned ved vandafgang?
Kære Bente
Tak for dit brev - og tillykke med at du venter dig :)
Tidligere sagde man, at gravide skulle lægge sig ned, hvis vandet gik og barnets hoved ikke stod fast i bækkeneet. Man sagde, at navlesnoren kunne komme i klemme mellem barnets hoved og bækkenet og at man derfor skulle lægge sig ned og have liggende transport til sygehuset.
Sådan er det ikke mere. Nu siger man at der ikke er nogen reel risiko for at navlesnoren kommer i klemme.
Man skal dog lægge sig ned i følgende situationer:
- Hvis ...
... barnet ligger med numsen nedad, eller ligger på tværs, eller på skrå
- Hvis vandet går, før man er 34 fulde uger henne i graviditeten
- Hvis man har fået konstateret for meget fostervand.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du er til jordemoder, vil du få at vide, hvordan dit barn ligger og hvordan du skal forholde dig. Hvis det skønnes nødvendigt at du ligger ned, hvis vandet går og at du skal transporteres liggende til fødeafdelingen, så vil du normalt få det at vide.
Håber ovenstående hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...